Kinderen op zoek naar de keizer

Nieuws

DOORN - Ook dit jaar kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar weer een bijzonder bezoek brengen aan het huis van Keizer Wilhelm. Enthousiaste rondleiders vertellen over de twaalfjarige Wilhelm van Vulpen die in dienst is van de keizer. Willem is de hoofdpersoon uit het kinderboek ‘Wachten op de Keizer’ van schrijver Dolf Verroen.

Willems grootste wens is de keizer een keer te ontmoeten. Geen kans wordt door hem onbenut gelaten om deze wens te laten uitkomen. In de voetsporen van Willem betreden de jonge bezoekers dan ook een vorstelijke wereld en gaan voor één keer deuren open die normaal gesloten blijven…. Het vorstelijke leven van de keizer en zijn hofhouding kent voor hen dan geen geheimen meer. Aan het einde van de rondleiding ontvangen de deelnemertjes, net als Willem uit het boek, een herinnering aan de keizer.

Ouders en/of begeleiders kunnen de normale rondleiding van ongeveer een uur volgen. Na afloop ontmoeten de groepen elkaar in het Poortgebouw, waar teruggekeken kan worden op een betoverend bezoek aan Huis Doorn.

Dankzij het grote succes van vorig jaar zijn er dit jaar diverse data vastgelegd en er vinden rondleidingen plaats op de woensdagen 25 juli, 15 en 29 augustus en 24 oktober. Voor de kinderrondleiding is telefonisch reserveren noodzakelijk. Kinderen en begeleiders kunnen zich tot twee dagen voor de betreffende rondleiding aanmelden op het reserveringsnummer van Huis Doorn 0343-421020.

De entreeprijs voor deze speciale kinderrondleiding bedraagt voor kinderen 4,50 euro en voor volwassenen 5,50 euro. De rondleidingen beginnen onder de boog van het Poortgebouw.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 15 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 22 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 5 okt, 18:26
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31