Geld voor extra zorg

12 juli 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - IntraZorgplus is verheugd met de 1,8 miljoen euro extra die het ZorgKantoor heeft toegezegd. Dit geld is bestemd voor het verlenen van aanvullende zorg in de woon-zorgcentra en extra thuiszorg. Al langere tijd verleende IntraZorgplus voor eigen kosten deze extra zorg. Het extra geld wordt ingezet om dit knelpunt grotendeels weg te nemen.

In de woon-zorgcentra De Engelenburgh, 't Boveneind en Elim van IntraZorgplus verblijven veel ouderen die naast de reguliere zorg, extra zorg en begeleiding nodig hebben. Verzorging die eigenlijk alleen in een verpleeghuis kan worden geboden. Maar landelijk beleid is erop gericht opname in een verpleeghuis zo lang mogelijk uit te stellen.

IntraZorgplus wil deze extra zorg toch aan haar cliënten verlenen omdat dit ten goede komt aan hun welzijn en gezondheid. Om de hierdoor toegenomen werkdruk op te vangen, is voor deze locaties dringend extra personeel nodig. Nu het Zorgkantoor extra geld heeft toegezegd, zoekt IntraZorgplus nieuwe medewerkers die een bijdrage kunnen leveren in het uitvoeren van de zorg: Helpenden (niveau 2) en Verzorgenden (niveau 3). Voor meer informatie over dit persbericht kan contact worden opgenomen met Esther Schinkelshoek, communicatieadviseur, tel. (0318) 51 91 76.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie