Soroptimist helpt kabouters

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

De gebouwen zijn enige tientallen jaren oud en zijn dringend aan renovatie toe. De bijdrage zal met name worden aangewend voor renovatie van het sanitair in het kabouterhuis. Scouting Driebergen heeft zonder jaarlijkse subsidies een sluitende exploitatie, maar is voor zaken als deze renovatie deels afhankelijk van externe bijdragen.

DOORN - Soroptimist International club Doorn e.o. draagt € 250,-- bij aan renovatie van het kabouterhuis van Scouting Driebergen. In het kabouterhuis zijn de kabouters (meisjes 7-10 jaar) en padvindsters (11-14 jaar) gehuisvest.

De daadwerkelijke renovatie zal plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2007, met een eventuele uitloop naar het eerste kwartaal van 2008.

Scouting is een unieke jeugd- en jongerenorganisatie die haar leden een plezierige vrijetijdsbesteding biedt. Een vormend aspect hierbij is het al spelenderwijs verantwoordelijkheid leren te dragen voor zichzelf, speltakgenoten, de natuur en de wijde omgeving daarbuiten. Scouting Driebergen biedt wekelijks opkomst voor tweehonderd kinderen in de leeftijd van 5 tot 17 jaar. Dit gebeurt onder begeleiding van veertig jongeren.

advertentie
advertentie