De koepel van Mijpe

29 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Na driehonderd meter sta je voor een stevig statig gebouw met acht zuilen van zo'n meter of zeven en daartussen prachtige ramen tot op de grond. Dit schilderachtig geheel staat te pronken als een statige kunsttempel. En dat is het ook. Mijpe, (Mirjam Pekelder van de Pijpekamp) uit Maarn heeft hier haar atelier gevestigd. Zij houdt hier ook regelmatig exposities en heeft dan over belangstelling niet te klagen. Dikwijls wordt dan een wandeling gecombineerd met een bezoek. Het is voor het eerst dat Mijpe haar werk exposeert in Maarn zelf en op deze wijze naar haar dorpsgenoten toe komt. Van 10 juli tot 3 september 2007 exposeert zij met maar liefst twaalf schilderijen in het Gezondheidscentrum van Maarn aan de Raadhuislaan 3. Zij kan dan rekenen op tenminste honderd belangstellenden per dag. Mensen die even langs de dokter mogen of moeten en inmiddels gewend zijn dat er regelmatig exposities gehouden worden. Iedere twee maanden wordt er weer wat nieuws voorgeschoteld. Het Gezodheidscentrum is iedere werkdag geopend van acht tot vijf uur.

MAARN - Op een van de mooiste heuvels van de Utrechtse Heuvelrug staat tussen de enorme beuken een ogenschijnlijk klein koepeltje. Vanaf de parkeerplaats van de piramide van Auzterlitz de weg overstekend, zie je via een van de wandelpaden in de verte nog net het dak van de koepel.

Tijdens de middagpauze van half een tot half twee is de deur even dicht. Wat maakt Mijpe nou precies? Op haar schitterende website kunt u alvast genieten van haar unieke werk. Heel simpel: www.mijpe.nl en er gaat een wereld voor u open, ontstaan midden in de natuur in de koepel van Mijpe.

advertentie
advertentie