Reede: ijzersterk auto-bedrijf

28 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de oorlog begon Reede een werkplaats annex verkooppunt voor auto’s en vrachtauto’s van ongeveer alle merken uit die tijd, zoals Ford en Chevrolet. In de oorlogsperiode was Reede vooral bezig met de (om)bouw van vrachtwagens, omdat die normaal niet te krijgen waren. Na de oorlog kwamen DAF- vrachtwagens bij Reede en in 1959 deed de beroemde personenauto van Nederlandse makelij, de Daffodil, zijn opwachting. Toen volgden de Daf 44 en de 66, wat later de kleine Volvo’s uit Nederlandse fabrieken. In 1975 kwamen de “grote” Volvo’s uit Zweden, met name de V 240. Dit betekende een verrassende ontwikkeling voor Reede. Een 77 jarig, springlevend bedrijf, nader bekeken.

AMERONGEN - Al sinds 1930 is automobielbedrijf Reede met succes actief in Amerongen. Een modern bedrijf dat vanaf 1974 ( toen Volvo Zweden DAF overnam ) Official Dealer is van het merk VOLVO-personenauto’s.

door Manus van Gent

In het gesprek met Hans Zumbrink gaat het over de zaak, over Volvo-cars en de ontwikkelingen in de autowereld. Zumbrink is directeur eigenaar van dit officiële Volvo-dealerbedrijf (een van de 40 in Nederland) en kleinzoon van de oprichter P. Reede. Zijn zoon, de vierde generatie, loopt zich al een beetje warm in het bedrijf.

Bij Reede werken achttien gediplomeerde, ervaren vakmensen, en nog zeven parttimers . Het autobedrijf is typisch full-service ingesteld, wat ook vereist is voor zo’n merk en zo’n marktaandeel. Volvo heeft in Nederland zo’n 4% van de markt, Reede heeft in zijn rayon ongeveer 6% aandeel.

Het gebouw, de showroom, kantoren en de werkplaats zijn modern en plezierig rustig. Met wie je ook in contact komt bij Reede, opvallend is steeds de vriendelijkheid en behulpzaamheid. Desgevraagd kan Zumbrink dit alleen verklaren vanuit de sfeer, de spontane ( zelf-)selectie en de eigen Reede-cultuur.

Het totale autobedrijf omvat de showroom, de receptie en kantoren, een benzinestation met verkooppunt, een wasstation, de schadeherstel-plaats en een professionele poetsservice. De bedrijfsactiviteiten omvatten verkoop, after-sales, onderhoud en reparatie, Smart Repair (standby direct herstel) en sales van geselecteerde, gegarandeerde Used Cars. Voor de komende jaren verwacht Zumbrink reële groei, ook door de ambitie van Volvo om de productie op te voeren van 350.000 naar 600.000cars per jaar in 2010, vooral met nieuwe modellen.

Meer informatie over Volvo Reede op www.reede.nl of telefoon 0343-456014. Koningin Wilhelminaweg 111 in Amerongen.

Hans Zumbrink verwacht voor de komende jaren reële groei.

advertentie
advertentie