Wandelen door parels van Nationaal Park

Nieuws

Een korte wandeling van 5 kilometer voor jong en oud, of een monstertocht van 40 kilometer voor getrainde wandelaars, de organisatie heeft voor alle wandelliefhebbers een afwisselende tocht in petto. De Amerongse berg, het Egelmeer, Landgoed Prattenburg, het Leersumse Veld en kasteel Broekhuizen zijn maar een paar hoogtepunten uit de verschillende routes. Voor en tijdens de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op gratis koffie thee en soep. De opbrengst van de Heuvelrug Wandeltocht gaat o.a. naar de Locale Afdeling van Vereniging de Zonnebloem en naar het Praktijk-huisproject van de Chr, Scholengemeenschap Veenendaal. Omdat de vaste kosten van de wandeltocht worden gesponsord door de Fortis Bank, kan het totale inschrijfgeld van de deelnemers aan deze goede doelen worden besteed.

AMERONGEN - De 3e Heuvelrug Wandeltocht toont parels Nationaal Park. Wie op 30 juni een van de mooiste natuurgebieden van Nederland wil ontdekken, heeft geluk. Dan organiseert Rotaryclub Veenendaal Regio de derde Heuvelrug Wandeltocht. Kastelen, bos en heide, heuvels en vennen, de route verbindt alle parels van het nog jonge Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug met elkaar.

De Heuvelrug Wandeltocht is hard op weg om uit te groeien tot een wandelevenement van formaat. De deelnemers aan de eerste edities in 2005 en 2006 prezen de duidelijke bewegwijzering, de uitgebreide routebeschrijving met leuke wetenswaardigheden en de pleisterplaatsen onderweg. De organisatie heeft het aantal pleisterplaatsen, voor een consumptie of een sanitaire stop, dit jaar verder uitgebreid. Om de kans op mooi weer te vergroten is dit jaar gekozen voor een iets latere datum: 30 juni. Wandelaars kunnen kiezen uit vijf afstanden: 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer. De tochten vanaf 10 kilometer staan ook allen open voor Nordic Walking.

Start en finish zijn in de aula van het Christelijk Lyceum aan de Kerkewijk in Veenendaal. Deelname kost € 5,- per persoon, leden van de KNBLO-NL betalen € 4,50 Inschrijven kan aan de start, maar ook van tevoren via de website www.heuvelrugwandeltocht.nl.

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19