Werkstraf voor Doornse oplichter

21 juni 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Tegen een 20-jarige Doornaar, die in Amersfoort vier mensen oplichtte, is bij het Arnhemse gerechtshof een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist. Daarnaast moet de man, als het aan justitie ligt, een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 58 uur alsnog uitvoeren.

De Utrechtse politierechter veroordeelde de Doorner eind vorig jaar tot een werkstraf van in totaal 158 uur en een maand voorwaardelijk. De man stelde hoger beroep in tegen dit vonnis omdat hij de straf te hoog vindt. “Ik heb mijn plicht al gedaan door alle mensen hun geld terug te geven”, zo verwoordde hij zijn mening.

Vier mensen werden het slachtoffer van de Doorner, waarbij hij op dezelfde manier te werk ging. De man bood voor een zeer gunstige prijs plasmaschermen aan op het internet. De mensen die interesse hadden in zo’n scherm liet hij een aanbetaling van een paar honderd euro doen, maar vervolgens werden de schermen niet geleverd. De voorzitter van het gerechtshof noemde de werkwijze ‘inventief en behoorlijk geslepen.’

De advocaat van de 20-jarige man pleitte voor een lagere straf. ,,Mijn cliënt schaamt zich diep en beseft dat wat hij heeft gedaan niet door de beugel kan”, aldus de raadsman.

Het hof doet op 28 juni uitspraak.

advertentie
advertentie