Popschool geeft flitsend concert

19 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Laatstgenoemde docent heeft nog plaats voor leerlingen en de drumlessen beginnen weer vanaf september aanstaande op woensdag. Voor informatie hierover kan men bellen met de Zeeuw, tel. 026-3217457. Paul Bruinen leidde deze muzikale avond en had met zijn leerlingen de hele middag hard gerepeteerd. Om half acht begon het popconcert dat door vele belangstellenden werd bijgewoond. Bruinen:,, Wij hanteren een formule waarbij iedere leerling twee nummers mag uitkiezen die hij of zij graag ten gehore wil brengen. Dan wordt er drie maanden van tevoren hard gestudeerd en de middag vóór de uitvoering voor de eerste keer met het hele ensemble gerepeteerd", aldus docent Paul Bruinen, die zelf ook actief op de piano, de basgitaar en met zang een groot aandeel aan het concert leverde. Voorts werden de bas, de slaggitaar, de sologitaar en de drums door steeds wisselende leerlingen bespeeld waarbij Paul, Sem en Rozanne afwisselend diverse nummers met zang begeleidden. Er werd o.a. een 'jam' ten gehore gebracht met slaggitaar, drum en keyboard. Bij een jam staat alleen een akkoorden schema vast en moeten de spelers zelf improviseren.

DOORN - In Cultuurhuis Het Pleiade vond zaterdagavond de jaarlijkse 'Bentjesdag' plaats van de Heuvelrug Popschool als afsluiting van het seizoen. Deze Popschool is onderdeel van de Heuvelrug Muziekschool. De Popschool is drie jaar geleden gestart met de docenten Guido Schaake voor elektrische gitaar, voor piano lichte muziek Paul Bruinen en Hans -Peter de Zeeuw geeft drumles.

door Bertie Stierhout

Solistisch waren er enige goede drumsolo's te beluisteren. Jammer genoeg moesten vijf drummers steeds wisselen omdat er maar één drumstel aanwezig was. Opvallend waren de solopartijen van de drummers Robbin en Laurens. De hele groep toonde veel muzikaal talent waarbij dezelfde leerlingen verschillende instrumenten bespeelden. Dat bleek ook uit het spelen van twee première stukken, composities geschreven door Rozanne. Zij zong haar eigen composities waarbij zij zichzelf op de piano begeleidde. In het slotnummer trad het hele ensemble aan waarbij elk zich nog even apart liet horen. Een welverdiend applaus viel hen ten deel. Wie geïnteresseerd is in spelen in groepsverband kan voor meer informatie terecht op pbruinen@zonnet.n.

advertentie
advertentie