Hevige regenval over de Heuvelrug

15 juni 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Hevige regenval heeft donderdagavond de Heuvelrug geteisterd. Veel wateroverlast was er in Amerongen, Leersum, Maarsbergen, Doorn en Driebergen.

Het Zonnehuis (onderdeel van het Diakonessenhuis) heeft te kampen met hevige lekkages. Op enkele kamers op de eerste verdieping stond tussen de 5 en 10 cm water. Het betreft hier diverse ruimtes, waaronder ook kantoren. Bij de hoofdingang stond tussen de 20 en 25 cm water. Personeel is het water te lijf gegaan en heeft de hulp van de brandweer ingeroepen.

Ook op andere plaatsen in Doorn kwam het water tot ongekende hoogten. In Driebergen kwam de Hoofdstraat onder water te staan, ter hoogte van het Wapen van Driebergen, terwijl in Maarsbergen Valkenheide te kampen heeft met enorme wateroverlast.

In Leersum kwamen bij de brandweer 35 meldingen van wateroverlast binnen. De meeste hiervan waren ondergelopen kelders. Bij enkele huizen stond het water in de kamer. Het brandweerkorps uit Leersum kreeg bijstand van de korpsen uit Amerongen en Doorn. Het rampenplan werd in werking gesteld. Leersum Zuid werd geheel afgesloten voor verkeer. De randweer is tot in de nacht druk geweest met het verhelpen van de wateroverlast.

De foto van de wateroverlast in Leersum is gemaakt door Erwin Bakker.

Paul Groeneveld van Fotopersbureau Groeneveld, C.B. Kentiestraat 1 uit Cothen maakte de overige foto's.

advertentie
advertentie