Kijkje achter de schermen bij Hato

14 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De VOF HATO is van Otto van Vulpen (55 jaar, en oprichter van Hato in 1990) en Mari Mater (38 jaar, en sinds 2001 partner.) Het computerbedrijf ademt de sfeer van IT ambachtelijkheid . Voor aankoop, advies, service en reparatie kunnen de particulier of MKB Ondernemers hier terecht. Hato in Amerongen lijkt kleinschalig en bescheiden, maar in de twee eigenaren en twee medewerkers zit heel veel ervaring en know-how op IT en PC gebied. Otto van Vulpen heeft verschillende administratie diploma s behaald en in zijn vorig beroepsleven meerdere boekhoudkundige programma’ s toegepast.

AMERONGEN - Al sinds 18 jaar is Hato Computer Systems operationeel vanuit en in Amerongen. De hoofdactiviteiten van deze computer-specialist betreffen verkoop van computers en bijhorende randapparatuur, aanleg van netwerken en installatie van software en custom-made IT hard-ware.

door Manus van Gent

De toen opgedane kennis op het IT-vlak is hij gaan toepassen in een service, verkoop en adviesbedrijf voor computers. In 1990 is hij begonnen met partner Hans – vandaar HaTo, van Hans en Otto – maar na enige tijd ging Hans ander werk doen. In 2001 diende Mari Mater zich aan als partner. Hij gaf zijn schildersberoep op en maakte van een intense computer-hobby zijn vak.

Van Vulpen doet de verkoop-binnendienst, offertes en de algemene administratieve leiding en het advies. Mater is actief in de buitendienst voor service, installatie en reparatie – zo mogelijk aan huis – en brengt software in. Dochter Lisette van Vulpen zorgt voor inkoop en garantie-behandeling en Jan van den Berg vormt de technische binnendienst, eventueel met steun van Mater.

Alles wat HATO verkoopt is in principe custom-made assemblage, altijd met A-Class componenten. Dit is voor klanten aanzienlijk betrouwbaarder en levert 3 jaar garantie op voor de componenten, in plaats van de gebruikelijke 12 maanden voor de hele machine. Op dit moment speelt bij Hato een tweetal belangrijke ontwikkelingen. Men zoekt expansie in de richting van geavanceerde ( camera en afspeel ) beveiligings-apparatuur, die op elke plaats of moment via de PC is te bekijken en beluisteren. Een bedrijfsaspect van heel andere orde is het zoeken naar nieuwe huisvesting. Een nieuwe service van Hato is de on-line support. Met toestemming van de klant koppelt Hato de haperende computer aan de eigen installatie en voert vanuit De Schapendrift on-line de ontstoring of oplossing uit.

www.hato.nl, e-mail: info@hato.nl tel. 0343-455655. Hato Computer Systems SchapendriftZuid 17 3958 WG Amerongen.

Op de foto: Het team van Hato Computer Systems.

advertentie
advertentie