Meandertoneel: papegaai lost raadsel op

14 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Nadat Bloemenkoningin Chantal Goes, samen met de kinderen in de zaal had afgeteld, ontspon zich een komisch stuk. Elly Hellinga, zij tekende voor de regie: ,,We zijn vanaf januari dit jaar bezig met dit stuk en hebben ar in de voorbereiding al heel veel plezier in gehad.'' Dat was op het podium goed te merken. De spelers - dertien vrouwen en twee mannen - zorgden eerst voor de verwarring die gaande het stuk zou worden opgelost. In hotel Voor Anker wordt een talentenjacht georganiseerd, maar ook spookt het er 's nachts. De baas van het hotel vraagt zijn hulp Marie om haar oren en ogen open te houden, want hij gelooft niet in spoken. Het blijkt dat er diamanten in het hotel zijn verborgen. Degenen die daarvan op de hoogte zijn, onder andere de boeven Evert en Jopie - zij zijn als personeel in het hotel aangenomen - gaan 's nacht op zoek naar de schat. Papegaai Neptunus ziet alles gebeuren en licht uiteindelijk Marie in. Die heeft dan weinig moeite om de boeven te overmeesteren en en passant wordt ook Oma Kent ontmaskerd.

LEERSUM - Met het stuk 'Papegaaien spoken niet!' hield de toneelgroep van Daltonschool De Meander een traditie in ere. Ouders en leerkrachten speelden vooral voor de kinderen een komisch stuk op het podium van de toneelzaal van De Binder. ,,Voor de eerste keer in De Binder en voor de laatste keer dat ik het openingswoord zal voeren.'' Met deze woorden liep directeur Wim Dokter vooruit op zijn afscheid.

door Jan Meijer

Tijdens de talentenjacht kreeg de zaal een optreden van zangeres Karin Anders, goochelaar Pilatus en de dansgroep van Margriet te zien. Met de uiteindelijk gevonden diamanten die bij de rechtmatige eigenaar van Hotel Voor Anker terechtkomen kan het hotel weer zijn goede reputatie opbouwen, met dank aan papegaai Neptunus, want papegaaien spoken niet.

Typetjes

De kracht van de toneelgroep ligt vooral in het spelen van typetjes. Daarin was men ook deze keer geslaagd. Het spelen van mannenrollen door vrouwen vormt daardoor geen enkel probleem, in sommige rollen versterkt het juist het doel van de avond: het aangenaam bezighouden van de zaal vol kinderen en ouders. En daarin is men volledig geslaagd.

advertentie
advertentie