Geen steun voor Het Wilde Land

14 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Omwonende Jolanda Doornebal hield tijdens de commissievergadering afgelopen dinsdag een vurig betoog tegen de ontwikkeling van het landgoed. Zij deed dit volgens enkele fracties beter dan wethouder Van Wijngaarden die de commissie er niet van wist te overtuigen dat de ontwikkeling van het landgoed een waarborg voor de vitaliteit en leefbaarheid in het gebied is.

DOORN - De ontwikkeling van landgoed 'Het Wilde Land' aan de Buurtweg in Doorn krijgt geen steun van de raad. Het voldoet niet aan de kaders die destijds door de voormalige gemeente Doorn opgesteld zijn. Volgens de SP is het zelfs niet meer dan een ordinaire manier om villa's te bouwen in de natuur.

door Marleen Meijer

Doornebal schetste in haar betoog dat het plan een bedreiging is voor de agrarische sector en haar ondernemers in het buitengebied. Ze pleitte ervoor om het Wilde Land agrarisch te houden. ,,het is een prachtige locatie met genoeg potentie om als veehouderij te kunnen draaien."

De herontwikkeling van het Wilde Land zou betekenen dat er naast een stuk natuur ook een aantal woningen gerealiseerd worden. Daarbij moet hij zich echter houden aan de opgestelde kaders, wat nu niet het geval lijkt te zijn.

advertentie
advertentie