Afsluiting Ludenti competitie met barbecue

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Ook op de laatste zondag, waarbij het hoogste jeugdteam, dat dit jaar voor het eerst hoofdklasse speelt o.l.v. captain Linde Berg, liet zien dat ze prima in die hoofdklasse thuis horen, ondanks het 3-5 verlies op de laatste speeldag tegen tegenstander Amstelpark.

DOORN - Zondag 3 juni vond bij de Doornse tennisverening Ludenti de traditionele afsluiting van de competitie plaats. Dit gebeurde onder het genot van een gezellige barbecue en mooi weer op het fraaie buitenterras. Dat mooie weer was overigens kenmerkend voor de competitie van de afgelopen maanden, waarbij vrijwel alle wedstrijden volgens schema konden worden afgewikkeld.

Uiteraard was er ook tijd voor een terugblik en vooruitblik. Na enkele inleidende woorden van Hans Hilbrands (voorzitter Technische Commissie) was het de beurt aan Dave Blom (VCL Verenigingscompetitieleider) om de kampioenen van deze competitie te huldigen en diverse vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Helaas waren er dit jaar géén kampioenen bij de senioren teams, ook niet het dinsdag dames team (captain Ada de Vries) die elk jaar dicht in de buurt komen maar ook dit jaar weer 2e werden (dames, met wat extra training moet het volgend jaar goed komen!). De jeugd deed het daarentegen dit jaar veel beter. Maar liefst 5 teams werden kampioen. Op de woensdag het gemengde team t/m 10 jaar (captain Kylan Scheepstra) en twee gemengde teams t/m 12 jaar van captain Bram van Schaffelaar en captain Quirijn Sack. Daarnaast werden de jongensteams op zaterdag t/m 14 jaar (captain Tycho Behage) en op zondag t/m 17 jaar (Ruben Hazelzet) terechte kampioenen in hun poule.

Dus mooie resultaten bij de jeugd, waarmee ook de nieuwe trainer Peter Tjalma, die met veel enthousiasme de jeugd begeleid naar een hoger niveau, tevreden kan terugkijken. Maar de jeugd is nog niet klaar en op 16 juni worden vervolgwedstrijden gespeeld voor de kampioensteams.

Vervolgens richtte Luc Verburgh (Voorzitter Ludenti Bestuur) alvast zijn blik op de toekomst. Om in de competitie goed te kunnen presteren moet er ook goed getraind worden. Momenteel wordt door het Bestuur onderzocht, in samenspraak met trainer Peter Tjalma, hoe er bij Ludenti ook in de winterperiode meer en betere faciliteiten kunnen worden gecreëerd om door te kunnen trainen, zowel voor de jeugd als ook voor de senioren. De animo onder de leden is hiervoor volop aanwezig. Naar verwachting worden al deze winter daarvoor de eerste stappen in de goede richting gezet.

Afgelopen woensdag zijn 2 jeugd teams van Ludenti kampioen geworden. Het 1e mix team t/m 12 jaar, Sophie Hendriks, Laura Allard, Bram Schaffelaar en David Stadhouders. En het 1e jongens team t/m 10 jaar, Niek Schaffelaar, Rein van Lennep, Pieter Hendriks en Kylan Scheepstra. De champagne knalde lekker!!!!

Ludenti jongens t/m 14 jaar tenniskampioen

Afgelopen zaterdag is het jongensteam t/m 14 jaar tenniskampioen geworden. Alle 7 de competitiewedstrijden werden gewonnen met overtuigende cijfers.

De overwinnig is te danken aan de grote inzet en het enthousiasme van Derek Risseeuw, Tycho Behage, Naud Visser, Tjitte Jongsma en Max Litjens. Het 1e jongens team t/m 17 zondag, Ruben Hazelzet, Menno Born, Vigo Schuts en Jochem Jansen.zijn ook kampioen geworden.

advertentie
advertentie