Professionele Jazz at the Castle

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Eric Akkerman: ,,Het festival wordt steeds professioneler. Onze doelstelling is om kwalitatief hoogwaardige muziek te laten horen gecombineerd met professionele voorzieningen en een goede catering.” Dit jaar wordt gebruik gemaakt van het Poortgebouw en de Orangerie op het terrein van Kasteel Amerongen ook worden er twee tenten opgezet. Op een drietal podia wordt een zeer veelzijdig programma afgewerkt. Willem Nijman : ,,We bieden geweldig goede muziek in een voortreffelijke ambiance.”

Kwaliteit en ambiance op nieuwste editie AMERONGEN -Voor de zeventiende keer zal het jazzfestival Jazz at the Castle plaatsvinden. Op zaterdag 23 juni staat de editie voor dit jaar op het programma. Het bestuur van Jazz at the Castle bestaande uit Moniek Roijers, Eric Akkerman, Jim Smith en Willem Nijman is al bijna een jaar bezig met de organisatie van dit grote evenement.

door Henk ten Hoeve

Moniek Roijers: ,,Het streven naar een hogere kwaliteit komt ook tot uitdrukking in onze prachtig in kleuren uitgevoerde poster, getekend door Guusje Kaayk.”

Eric Akkerman :,,We zijn in gesprek met de Stichting Kasteel Amerongen om samen een strategie te ontwikkelen voor de verdere toekomst.” Het Tineke Postma Quintet staat altijd garant voor muziek die een muzikale rijpheid combineert met een jeugdige frisheid. Tineke Postma sleepte al diverse jazzprijzen in de wacht. De band Zijlstra, vooral bekend door zijn prachtige melancholische liedjes met een variatie van muziekstijlen,stampende jazz, ballads, rock,blues en texmex brengt vooral muziek ten gehore waarin jazzy en funky muziek de boventoon voeren.

Het Willem Hellbreker/Bert van den Brink Quartet, winnaar van de VPRO/Boy Edgarprijs 2007, is zeer dynamisch en heeft een expressieve sound. Zij wisselen hedendaagse hardbop af met verstilde momenten van standards en ballads. Carmen Gomes Inc.is een bijzondere band die al sinds 1993 in vrijwel dezelfde samenstelling professioneel aan de weg timmert met een grote integriteit.

De muziek is te omschrijven als ‘Souljazz with a Blues Flavour’. Shiner Twins, met wortels in Amerongen, is een formatie die een mengeling van prachtige akoestisch begeleide ballades, Westcoast slows en fijn afgewerkte shuffles ten gehore brengt. Het gitaarspel van Richard van Bergen springt eruit door zijn uiterst aangename ‘picking’style. B-3 gaat een stuk verder dan ‘muziek uit de oude doos’: vette swing en zompige blues worden afgewisseld met de hippe breakbeats en verrassende Latin grooves van de drummer.

Verkoop

Het festival, dat bezoekers trekt uit heel Nederland, begint om 20.30 uur. In de voorverkoop kosten kaarten € 25,00 per stuk. De voorverkoopadressen zijn ;’t Draaipunt,Veldhuizen aan de Overstraat in Amerongen en Zwolsman aan de Rijksstraatweg in Leersum. Via www.jazzatthecastle.nl kunnen online kaartjes worden gekocht. Kaarten aan de kassa, die vanaf 19.45 uur geopend is, kosten € 27,50. Ook zijn er speciale arrangementen meteen welkomst drankje, drie-gangen diner en entree.

advertentie
advertentie