Geen extra onderzoek in incestzaak

Nieuws

DOORN – De Utrechtse rechtbank vindt het niet noodzakelijk om een deskundige onderzoek te laten doen naar de betrouwbaarheid van de verklaringen van het vermeende slachtoffer in een Doornse incestzaak. De rechtbank wees donderdag een verzoek daartoe af. Het verzoek was gedaan door de advocaat van de verdachte, een 54-jarige Doornaar. Zijn inmiddels volwassen dochter beschuldigt hem van jarenlang seksueel misbruik. Dat zou in 1991 - ze was toen tien jaar oud - zijn begonnen, en pas begin 2006 zijn gestopt. De verdachte ontkent alles.

De rechtbank ziet ‘geen noodzaak’ voor een betrouwbaarheidsonderzoek, ook omdat de vrouw bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak in de rechtszaal als getuige zal worden gehoord. De rechtszaak kon donderdag niet doorgaan omdat een van de rechters onverwachts weg moest in verband met familieomstandigheden.

Haar vervanger kende het dossier niet. De rechtbank wees ook het verzoek van de advocaat af om de Doornaar in afwachting van het proces uit voorarrest vrij te laten. De man zit al een paar maanden vast. Op verzoek van de raadsman laat de rechtbank wel uitzoeken of bij een lichamelijk onderzoek van het vermeende slachtoffer nu nog sporen van seksueel misbruik gevonden kunnen worden. Zo ja, dan wil de advocaat dat de vrouw lichamelijk wordt onderzocht, maar volgens de rechtbank kan dat niet zonder haar toestemming.

De strafzaak tegen de Doornaar wordt op maandag 9 juli voortgezet.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15