Asbestbordjes bij Molenterrein verdwenen

31 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Omwonenden merkten op dat de bordjes verwijderd waren op de dag dat de avondvierdaagse er langs kwam. Bij het ter perse gaan van de krant waren de bordjes nog niet terug geplaatst.

AMERONGEN - De asbestbordjes die aan de afzetting om het molenterrein hingen in Amerongen, zijn aan de kant van de Burgemeester van de Boschstraat verdwenen.

De provincie reageerde op een verontrust telefoontje van een omwonende dat de bordjes absoluut niet verwijderd hadden mogen worden.

De gemeente is verbaasd over het verdwijnen van de bordjes. ,,Wij zullen de architect opdragen de bordjes direct terug te hangen, als zij die verwijderd hebben.” De gedachte dat dit met het oog op de avondvierdaagse gebeurd is vond de woordvoerder van de gemeente niet zo’n gekke, maar hij vulde direct aan dat dit absoluut niet had gemogen.

Architect Jan Griffioen vertelde ook niet te weten waar de bordjes gebleven zijn. ,,Misschien heeft iemand ze eraf gehaald om boven zijn bed te hangen.”

Griffioen werd dinsdag door de provincie gebeld dat de bordjes verdwenen waren. ,,Jammer dat de omwonenden mij niet even gebeld hebben, wij zijn als eigenaar van het terrein uiteindelijk verantwoordelijk.” Griffioen liet weten dat hij voor donderdag (31 mei) nieuwe bordjes op zal hangen.

advertentie
advertentie