Landgoed ’t Stort inspireert AXA

Nieuws

Het landgoed aan de provinciale weg knapte het afgelopen jaar zienderogen op. De familie van Beuningen, ook eigenaar van landgoed Anderstein, kocht het verwaarloosde ‘t Stort in januari 2006 en onderwierp het interieur van het grote huis aan een grondige restauratie. ,,Met de buitenkant hopen we in het najaar klaar te zijn. Ook het koetshuis is aan de beurt voor restauratie’’, aldus de eigenaar.

MAARN - Het leeft weer op landgoed ’t Stort aan de Amersfoortseweg in Maarn. Verzekeraar AXA huurde de gerestaureerde, historische villa en houdt er bijeenkomsten, opleidingen en workshops. Intermediairs van Axa ontvangen klanten in het uit 1903 stammende woonhuis aan het spoor, dat de nieuwe huurder vol trots ‘Villa AXA’ noemt.

door Marja Eestermans

De familie Van Beuningen heeft het landgoed – met bebouwing, bos en paden - gekocht met de doelstelling het te exploiteren en in stand te houden. Zij wil ook de flora en fauna in het park in ere herstellen, zodat de natuur zijn waarde als wandelgebied houdt. Er was sprake van achterstallig onderhoud, dus hebben we onder meer bomen gedund. In het najaar beginnen we met nieuwe aanplant’’, aldus Van Beuningen. Het dunnen van de bomen maakt de villa beter zichtbaar vanaf de weg. Ook de schaapjes die op het weiland grazen doen het aanzicht goed.

De romantische buitenkant herbergt een hypermodern kantoorinterieur. Volgens Charotte Teuben van de wereldwijde financiële dienstverlener AXA zijn de relaties van de verzekeraar zeer positief over de villa.

,,AXA huurt de villa om haar relaties in een rustige en inspirerende omgeving te kunnen ontvangen. Juist voor bijeenkomsten zoals trainingen en workshops is het plezierig voor onze gasten om even weg te zijn uit de dagelijkse werkomgeving. Tijdens pauzes maken onze relaties graag een wandeling in de prachtige tuin. Kortom: intermediairs zijn zeer tevreden over de sfeer en faciliteiten van Villa AXA en komen hier graag nog eens terug.’’

Net als het grote woonhuis is ook dit gebouw vanwege zijn ligging aan spoor en weg niet geschikt voor bewoning, wel als kantoor. Het landgoed telt twaalf hectare grond. De oorspronkelijke bewoners van de romantische villa waren Fransen. Ook Sinterklaas vond tijdelijk onderdak in de villa tijdens de opnamen van het Sinterklaasjournaal.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15