Clinic Trial-Bike op Schoonoord Doorn

29 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - De leerlingen van de sportklassen van Schoonoord Doorn worden regelmatig getrakteerd op zogenaamde sportclinics. Bij een dergelijke les staat niet de eigen sportdocent voor de klas, maar een echte specialist die nog veel vaardiger is en meer afweet van de desbetreffende sport. Vorige week kwam er een wel heel bijzondere specialist langs. Rick koekoek verzorgde namelijk een clinic Trial Bike. Rick behoort al jarenlang tot de wereldtop en is momenteel zelfs de huidige nummer vier op de wereldranglijst van deze spectaculaire sport.

Op speciale fietsen kregen de leerlingen les in de beginselen van het trialbiken. Er werd geoefend op het stilstaan op een plek zonder met de voeten de grond te raken. Maar ook het springen en het maken van een goede wheely kwamen aan bod. In sporthal Steinheim was een grote hindernisbaan uitgezet. Uiteindelijk gingen alle leerlingen per fiets over alle hindernissen heen. Als het goed was zonder te vallen uiteraard.

En als klap op de vuurpijl was er nog een demonstratie van Rick Koekoek zelf, die wat spectaculaire trucs demonstreerde. Een bijzondere les waar de leerlingen van de sportklas echt van genoten hebben.

advertentie
advertentie