Muziekcirkel uitgelicht: de blokfluit

27 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dana Massad is blokfluitdocent van de Muziekcirkel Driebergen, die in Driebergen (en de Utrechtse Heuvelrug) muzieklessen verzorgt voor bijna alle instrumenten door ervaren muziekdocenten. Massad heeft gestudeerd in Utrecht en geeft sinds 1997 blokfluitles in Driebergen met veel enthousiasme en plezier.

De blokfluitlessen van Dana Massad, die gegeven worden in de Vrije School te Driebergen, zijn al voor heel jonge kinderen; vanaf 5 jaar is er de mogelijkheid om te starten. Afhankelijk van wat men wil met de blokfluitles zijn individuele of duo- of groepslessen mogelijk. Na een lesperiode van gemiddeld ongeveer drie jaar is er de mogelijkheid om in een ensemble mee te spelen. De lessen beginnen altijd op de 'sopraanblokfluit', maar in het ensemble wordt ook gespeeld op de iets grotere alt- en tenorblokfluit en de supergrote basblokfluit, of het hele kleintje; de sopranino. Bij toerbeurt spelen de leden van het ensemble op de verschillende blokfluiten, waardoor er steeds veel afwisseling is.

Geen les is hetzelfde en Dana Massad probeert, in overleg met de leerling, deze met zoveel mogelijk verschillende soorten muziek te laten kennismaken. ,,Het is mijn taak iedere leerling elke dag van muziek te laten genieten", aldus Dana. ,,Muziekles moet een feestje zijn."

Meer informatie: 06-12107755 of website: www.blokfluitensamenspel.nl. Muziekcirkel Driebergen, telefoon: 0-630034117 of de website: www.muziekcirkel.nl

advertentie
advertentie