Hans Holleman kampioen bij BVL

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

Uitslagen van 11 maart:

Ben Cirkel-Kokkie Jacobs 5-12

Rob Clement-Hans van den Hoek 9-4

Bart de Vos-Henk Hellinga 12-8

Bertus Schuilenburg-Teus ter Maaten 8-12

Bart Schuilenburg-Lex van der Vlugt 7-12

Ab Bosch-Jan Wiggemansen 12-3

In de 20e beurt kwam Kokkie Jacobs op stoom en won zijn partij tegen Ben Cirkel in 32 beurten. Rob Clement kwam in de laatste beurt slechts één carambole tekort voor de volle winst op Hans van den Hoek, die geen potje kon breken. In zijn laatste wedstrijd kwam Henk Hellinga zes caramboles tekort tegen Bart de Vos, die de partij in 31 beurten won. Invaller Teus ter Maaten won in 35 beurten van Bertus Schuilenburg, die duidelijk moeite met de partij had. Bij Lex van der Vlugt zat het venijn in de staart en won de partij in 29 beurten van Bart Schuilenburg, die de laatste vier beurten niet wist te scoren. De laatste partij van het seizoen was een klapper. Jan Wiggemansen was duidelijk onder de indruk van de start van Ab Bosch, die een serie van 15 caramboles neerzette. Helaas voor Jan, die voor de titel ging, kwam hij deze klap niet meer te boven en moest hij genoegen nemen met 3 wedstrijdpunten. Ab won de partij in 24 beurten en Jan verloor het kampioenschap.

Periodekampioen met 9 gewonnen partijen van de 11 is Hans Holleman geworden met 122 punten. Op de 2e plaats eindigde Lex van der Vlugt met 112 punten en op de 3e plaats is Rob Clement geëindigd met 11 punten.

Over het hele seizoen is Hans Holleman op de eerste plaats geëindigd met 239 punten. Jan Wiggemansen werd 2e met 233 punten en Lex van der Vlugt 3e met 228 punten.

Wat nog volgt is het Paastoernooi.

advertentie
advertentie