'De andere koning' in de Stille Week

18 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Dat is het thema voor de Stille Week en Pasen 2013 in de Protestantse Gemeente Doorn.

In deze week voor Pasen (de 'Stille' Week) worden de banden van verraad, en dood voelbaar. De weg van Jezus, de Mens, gaat naar het kruis. Maar daarmee is niet alles gezegd. Het gaat in deze week over die andere koning, over Jezus, 'God redt' betekent die naam. Het gaat niet over een koning met macht, maar over een koning met compassie, over één die de minste wil zijn, één die er is voor ons mensen.

Op zondag 24 maart om 10.00 uur wordt gestart met Palmzondag. Traditiegetrouw starten daarna de viering met de intocht door de kinderen met hun Palmpasen stokken. Op maandag 25 maart, dinsdag 26 maart en woensdag 27 maart is er een Vesper. Op Witte Donderdag 28 maart wordt de laatste maaltijd herdacht die Jezus met zijn discipelen gebruikte.

De Stille Zaterdagviering laat mensen stilstaan bij het gemis, bij de tijd tussen het sterven en opstaan. Al deze vieringen beginnen om 19.30 uur. Bij het opgaan van de zon op Paasmorgen, om 06.30 uur, wordt de Dageraad gevierd.. Het licht breekt door en wordt steeds feller, de Paaskaars brandt. De jubel wordt voortgezetin de Paasdienst om 10.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie