Dalto wint knap van Blauw Wit

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In de wedstrijd tussen Blauw Wit en Dalto/BNApp.nl stond er voor beide ploegen nog wat op het spel. Voor Blauw Wit het uitzicht op de play offs en voor Dalto het definitief afstand nemen van plek 9. Het werd een wedstrijd waarvan vooral de kleine groep afgereisde supporters van Dalto volop genoot. Het stond slechts drie keer gelijk, waarvan twee keer in de laatste vijf minuten zuivere speeltijd. Dalto bleef koel en Jesper Oele mocht de bevrijdende 22-24 vanaf de strafworpstip binnenschieten.

Het begin van de wedstrijd was helemaal voor Dalto, zeker toen al snel bleek dat topschutter Marc Broere zijn vizier niet op scherp had staan. Broere was gekoppeld aan Bart Nieuwenweg die een plaaggeest bleek te zijn en hem geen moment de kans gaf om lekker in de wedstrijd te komen. In het andere vak was Jesper Oele de verdediger van de andere topschutter Gerald van Dijk. Van Dijk zat iets beter in de wedstrijd maar presteerde het toch om maar liefst 3x vanaf de stip te missen, terwijl Oele van afstand zuiver was. Dalto liep na de 1-1 al snel uit naar 1-5. Bij Blauw Wit lukte weinig en de spitsen konden maar moeilijk in hun spel komen. Dat was zeker ook de verdienste van Dalto dat verdedigend sterk speelde. Bij 5-9 nam coach en oud Dalto-speler Riko Kruit een time-out, maar deze had weinig effect, want gelijk daarna scoorden Bart NIeuwenweg en Otto Fabius. De ruststand was 7-12. Dat deze stand niets zei was al eerder in deze competitie gebleken, toen Blauw Wit bij NIC een achterstand van maar liefst 8 doelpunten wist weg te werken. Dalto wist dus dat het er nog niet was en met die wetenschap werd de tweede helft begonnen.

De 8-12 was gelijk van Blauw, maar Dalto had gelijk weer een antwoord. Deze marge van vier doelpunten bleef lange tijd in stand. Blauw Wit kroop, mede door een aantal strafworpen langzaam dichterbij. De ballen vielen bij Dalto nu net aan de verkeerde kant en de afvang was voor Blauw Wit dat voelde dat er misschien toch wat te halen was. De spanning werd opgevoerd toen Blauw Wit terugkwam tot 19-19 met nog vijf minuten zuivere speeltijd op de klok. Bart Nieuwenweg die heerste in deze wedstrijd liet dat zien door in de eerstvolgende tegenaanval 19-20 te scoren. Met een vrije bal kwam Blauw Wit weer gelijk. Dalto toonde aan dat het de afgelopen weken is gegroeid als team en beet zich vast in de wedstrijd. Een vrije bal van Barbara Brouwer en een prachtig afstandsschot van Jelle Steenbeek betekenden uiteindelijk de nekslag voor Blauw Wit. Blauw Wit sputterde nog tegen door een strafworp te benutten, maar Otto Fabius herstelde de marge gelijk weer. Toen Blauw Wit nog eenmaal aanzette en scoorde stonden er nog 27 seconden op de klok: 22-23. De seconden tikten zenuwslopend weg, maar het slotakkoord was voor Dalto dat in laatste seconden een strafworp meekreeg wegens herhaalde overtreding. Jesper Oele wist wel raad met dit cadeautje en bepaalde zo de eindstand op 22-24. Een verdiende overwinning voor een sterk en collectief spelend Dalto.