ScienceCafé is niet echt 'vet'

Nieuws

DRIEBERGEN - Voorkomen van vet is beter dan genezen ervan. Dat vertelt professor dr. Frank Visseren in zijn lezing 'Over vet en vaten: is aderverkalking te voorkomen?' op donderdag 14 maart in het ScienceCafé Zeist in Natuurcafé La Porte, station Driebergen-Zeist.

Visseren is hoogleraar Vasculaire Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. De bewering dat vetweefsel slechts een opslagdepot van vet is, mag volgens hem naar het land der fabelen verwezen worden. Uit onderzoek blijkt dat vetweefsel wel degelijk in staat is allerlei ontstekingsstoffen en hormonen te produceren. Deze stoffen komen in de bloedbaan, waardoor vaatziekten en diabetes kunnen ontstaan. ,,De beste behandeling van vaatziekten bestaat uit het voorkómen ervan'', bekent Visseren. ,,Wanneer een vaatziekte als hartinfarct of herseninfarct is ontstaan, is de kans op onomkeerbare schade groot met alle gevolgen van dien. Preventie van vaatziekten is dus belangrijk en kan worden bereikt door behandeling van risicofactoren, zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol en gezonde leefstijl.''

Op donderdag 14 maart is het ScienceCafé Zeist in Natuurcafé La Porte, station Driebergen-Zeist, Stationsweg 2 vanaf 18.00 uur geopend. Vanaf dat tijdstip bestaat de mogelijkheid om te eten. Reserveren kan via 0343 -554788. Vanaf 19.30 is er muziek. De lezing start om 20.00 uur. De kosten voor het aanwezig zijn bij de lezing bedragen € 5,- per persoon.

Elke tweede donderdag van de maand (uitgezonderd in de zomer) is ScienceCafé een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. Iedereen krijgt bovenal de mogelijkheid om in debat te gaan met spraakmakende wetenschappers. Meer informatie is te vinden op de website: www.sciencecafe.nl.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 42 minuten geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 11 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby gisteren
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel gisteren
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30