Eerste vrijwilligersdag 'Project Heidetuin' groot succes

Nieuws

DRIEBERGEN - Het was afgelopen zaterdag eindelijk zover: de eerste van een aantal vrijwilligersdagen die de Vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering samen met Rotary Driebergen-Rijsenburg en Vroeger & Nu organiseren om de Heidetuin weer in oude luister te herstellen. Om 9 uur waren de vrijwilligers aanwezig om na een bakje koffie met koek snel aan de slag te gaan. Met enthousiasme, goed weer, een fijne sfeer en hard werken zijn enkele slechte heidevakken geschoond van mos en dood hout.

De gereedstaande container van de gemeente moest zelfs met een shovel extra worden aangedrukt voor alle groenafval dat door de vele kruiwagens werd aangevoerd. Ook de waterloop is ontdaan van afval waarbij zelfs een ,,nordic walking'' stok, een fietstas en twee prullenbakken boven water werden gehaald.

De 18 vrijwilligers keken aan het eind van de dag voldaan terug op 750 vierkante meter ,,schone'' heidevakken. De beschoeiing is slecht, grond loopt erdoor en moet worden vervangen of aangepast zodat de heidevakken bij hoog water niet meer onder water lopen. Ook de kastanjehouten afscheiding tussen de paden en de heidevakken is nodig aan vervanging toe.

De volgende vrijwilligersdag staat gepland op zaterdag 20 april, dan wordt in de schoongemaakte en gespitte heidevakken de eerste nieuwe heide geplant en een gedeelte kastanjehouten afscheidingen vervangen. Natuurlijk kan THW nog meer vrijwilligers gebruiken.

Kijk op de website www.tussenheuvelrugenwetering.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04