Stefan Falkenberg wijst KCD met tien treffers de weg

4 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een aantrekkelijke partij korfbal heeft KCD zaterdag twee uiterst belangrijke punten behaald op het sterke MIA. Omdat concurrent Woudenberg een punt wist te pakken staan de twee buren nu gedeeld op de voorlaatste plaats. Zaterdag wordt in Woudenberg uitgemaakt wie volgend seizoen terug moet naar de derde klasse.

MIA had voor dit weekend op papier nog titelkansen maar kort voor de wedstrijd vernamen de Amersfoorters dat concurrent Sparta had gewonnen en nagenoeg onbereikbaar was geworden. Dat belette de gasten niet om binnen de minuut de leiding te nemen en even later verder weg te lopen maar KCD counterde direct via Ivo Stomp. Na de 1-3 liet Stefan Falkenberg zien dat hij er zin in had en met een treffer van Laura Briedé stonden beide ploegen weer gelijk. Weer liep MIA weg maar met Falkenberg voor de korf bleven de groen witten gevaarlijk: 5-5. In de gelijk opgaande eerste helft bleven de ploegen om en om scoren waarbij MIA meestal de leiding nam; via Geer Janne Baakman, Falkenberg en Ivo Stomp (na een wederom door Martine Storm verdiende stip) kwam de rust bij 8-8. Zoals zo vaak dit seizoen had KCD feitelijk verzuimd een betere tussenstand te realiseren: te veel kansen werden gemist terwijl de gasten wel scherp waren in het benutten van kleine mogelijkheden.

Na de korfwisseling werd de trend van dit seizoen echter doorbroken. Nu eens was het niet de tegenstander die direct na de rust een gat sloeg maar KCD. Falkenberg werd door het steeds beter draaiende aanvalsvak voortdurend goed in stelling gebracht en hij beloonde het goede werk binnen een paar minuten met twee goals waarna Geer Janne Baakman via een fraaie doorloopbal de toeschouwers op de banken bracht: 11-8. Na een kwartier was het via Niek Bouwhuis en Stefan Falkenberg zelfs 13-9 waarna een cruciale fase aanbrak. MIA had lang balbezit en speelde lange aanvallen maar het kostte de Amersfoorters acht minuten om twee treffers aan te laten tekenen en hoop te houden op een beter resultaat. Helaas voor MIA leidde die 13-11 weer tot een vakwissel en met Falkenberg voor de korf was het de kloof van vier in twee minuten hersteld. Nog gaf MIA zich niet gewonnen en met vijf minuten op de klok was alles weer mogelijk: 15-13. Weer was het Falkenberg die lucht verschafte (16-13) waarna de laatste twee minuten bloedstollend werden. Tot twee keer konden de gasten scoren maar in de slotseconden forceerde Johan Kraan nog slim een strafworp waarna Ivo Stomp de 17-15 eindstand op het scorebord bracht en ervoor zorgde dat de competitie zaterdag in Woudenberg in een ware thriller zal eindigen.