Nieuws van kinderboerderij ‘t Woelige Nest

21 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Vorige week heeft de kinderboerderij een nieuwe bewoonster gekregen: het dwerggeitje Kokky. Kokky is drachtig en over enkele weken al uitgerekend. Dus binnenkort hopen wij weer jonge geitjes te hebben op de kinderboerderij. Op onze website en in deze krant houden wij u op de hoogte van wanneer u op kraambezoek kunt komen bij de jonge geitjes. Maar u kunt nu al komen kennismaken met Kokky.

Zaterdag 16 maart is het voorjaarsklusdag NL Doet. Ook dit jaar doet de kinderboerderij weer mee aan de nationale voorjaarsklusdag ‘NL Doet’ op zaterdag 16 maart a.s. Vindt u het leuk een dagje de handen uit de mouwen te steken en wilt u meehelpen onze boerderij nog fraaier te maken? Dan bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden via www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de kinderboerderij.

Keurmerken diergezondheid

Op de kinderboerderij is er veel contact tussen kinderen en de dieren. Het is daarom belangrijk dat de dieren goed gezond zijn en geen ziektes hebben waar mensen ook ziek van kunnen worden. De kinderboerderij heeft recent het keurmerk ‘Zwoegervrij’ behaald voor de schapen. Verder is het certificaat ‘Zoönosen Verantwoord Bedrijf’ dit jaar opnieuw aan ons toegekend. Dit is een mooie stap voorwaarts voor het behalen van het Landelijk Keurmerk voor kinderboerderijen.

Vrijwilligersoproep

Voor de zaterdag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur zijn we op zoek naar vrijwilligers die onze dieren willen voeren. Niet alleen doet u nuttig en leuk werk, maar u komt ook terecht in een inspirerende omgeving met een gezellige club mensen. U kunt iets doen waar u goed in bent of juist ervaring opdoen met iets nieuws. Hebt u nieuwe ideeën voor de kinderboerderij? Ook daar staan we voor open. Als vrijwilliger ontvangt u elke maand ‘t Krantje, een informatiebrief over de lopende zaken op de kinderboerderij. Lijkt het u leuk om ons te helpen? Meld u dan via e-mail of telefonisch aan bij de kinderboerderij.

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl, e-mail info@kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie