Wereldkampioen kunstfluiten in Leersum

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Drievoudig wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou zal op 7 en 8 maart een concert geven op Kasteel Broekhuizen samen met pianist Frank Oppedijk.

Kunstfluiten is fluiten met alleen de lippen. De Nederlander Geert Chatrou is er zo goed in dat hij er drie keer wereldkampioen mee werd. Het begon als een grap: zijn schoonzus ergerde zich aan zijn voortdurende gefluit en gaf hem op voor het wereldkampioenschap kunstfluiten in Amerika 2004. Hij werd prompt kampioen. Om zijn titel te verdedigen reisde hij in 2005 opnieuw af naar Louisburg en ook dat kampioenschap won hij. In de zomer van 2008 werd het WK voor het eerst buiten Amerika gehouden en wel in Japan. Geert wilde daar niet ontbreken. Zijn derde titel was een feit. Hij reist nu de hele wereld over om op te treden met grote artiesten en orkesten en in belangrijke zalen.

In 2004 is een prijswinnende documentaire gemaakt door Kate Davis en David Heilbroner, beiden meervoudig Emmy Award winnaars. Zij hebben Geert met hun camera gevolgd tijdens zijn eerste kampioenschap. Deze documentaire genaamd ,,Pucker Up, the fine art of whistling'' is inmiddels in meer dan 40 landen uitgezonden. Daarnaast maakte Jasper ten Berge een mini-documentaire over Geert. In 2005 bracht Geert een zeer goed ontvangen CD uit met de Rotterdamse band Ocobar, met als speciale gast Fay Lovsky. In januari 2008 is zijn tweede CD uitgekomen met vooral klassiek werk en met medewerking van vele (inter)nationaal bekende musici.

Het concert wordt georganiseerd door de concertserie Klassiek leeft! op Kasteel Broekhuizen. Pianist Frank Oppedijk zal Geert op de piano begeleiden. Oppedijk: ,,Ik verheug me enorm op dit concert. Geert is een fenomeen en de muziek is verrassend mooi. Vaak denken mensen dat kunstfluiten een soort kunstje is, maar dat is niet waar. In handen van een meester zijn de lippen een volwaardig instrument, waarmee je een publiek makkelijk kunt boeien.'' Tijdens het concert zal Geert Chatrou klassieke muziek fluiten van. Tussen de stukken door is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen en zal Geert meer vertellen over zijn beroep: kunstfluiten.

Kunstfluitrecital donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2013 op Kasteel Broekhuizen, aanvang 20.15 uur. Voor het concert van Geert Chatrou en Frank Oppedijk geldt tot en met 25 februari een Early Bird korting: € 17,50. Kaarten: normaal € 20,-, CJP of jonger dan 16: € 12,50. Kaarten zijn te reserveren via concert@kasteel-broekhuizen.com of 06-4127 2953. Meer informatie vindt u op de concertagenda van www.kasteel-broekhuizen.com

advertentie
advertentie