Dalto moet zijn meerdere erkennen in PKC

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Hoewel de eindstand van 24-32 doet vermoeden dat PKC/Hagero een gemakkelijke avond had in Driebergen, moesten de Papendrechters geconcentreerd blijven spelen om de overwinning te behalen. Een snelle start bracht PKC op een 2-6 voorsprong, maar Dalto/BNApp.nl kwam terug en lange tijd was de voorsprong voor PKC minimaal. Bij rust was er wederom een gaatje (12-16) en in de tweede helft drukten de gasten op basis van kwaliteit, gecombineerd met inzet echt door. Met een voorsprong van tien punten (16-26) was de wedstrijd halverwege het tweede bedrijf wel gespeeld. De rest was formaliteit en zorgde voor een 24-32 eindstand.

De ambiance was geweldig, met een uitverkochte sporthal, want de wedstrijd Dalto - PKC staat al jaren een garantie voor een spannende strijd op het scherpst van de snede, waarvan de Driebergenaren vijf van de zeven voorgaande edities wisten te winnen. Het uitgangspunt was ditmaal echter in het voordeel van PKC: dat, naast de koppositie, ook een inmiddels erg goed op elkaar ingespeeld team heeft, terwijl Dalto de afgelopen jaren een forse verjonging heeft ondergaan. Bovendien werd er deze competitie steeds in wisselende samenstellingen gespeeld vanwege rouleren en blessures. Bij de heren heeft coach Ron Steenbergen afgelopen week de knoop doorgehakt en besloten om met vier heren verder te gaan. Dit kostte Maarten van Brenk zijn plaats. Bij de dames zijn Paula Bos en Lieveke Meiling nog steeds geblesseerd waardoor Loraine Vissers weer in de basis startte. Aanvoerder Jelle Steenbeek was er desondanks van overtuigd dat Dalto een kans maakt. ,,PKC heeft het altijd moeilijk hier. Het is natuurlijk een goede ploeg, met veel kwaliteiten, die een goed seizoen draait en hoge uitslagen kan neerzetten. Maar wij hebben ook een goede ploeg en zijn juist thuis heel sterk. Met hulp van de D-side leven wij op, dat hebben we de afgelopen thuiswedstrijden laten zien. Het wordt een mooie wedstrijd, de mensen mogen iets van ons verwachten!''

Een wedstrijd op het scherpst van de snede werd het. De aantrekkelijke wedstrijd ging lange tijd redelijk gelijk op, waarbij beide ploegen om en om tot scoren kwamen. PKC was wel de ploeg die steeds de leiding had. Bij een stand 10-11 ging trokken de gasten een sprintje. Binnen een minuut liepen de Papendrechters uit naar 10-14. De laatste minuten van de fraaie eerste helft gooiden beide ploegen de bal nog tweemaal in de korf: ruststand 12-16.

Na rust was het wederom PKC dat de score opende met twee afstandsschoten, terwijl Dalto een aantal goede kansen onder de korf miste. Barbara Brouwer zorgde nog wel voor weerwoord; met twee schoten van afstand zette zij de stand op 14-18, maar daarna liet PKC zien waarom ze terecht aan kop staan. Binnen tien minuten liepen de Papendrechters uit naar een riante 14-23 voorsprong. Dalto werd aanvallend klem gezet, gedwongen snel en geforceerd te schieten en leed daarbij vaak balverlies, terwijl PKC in de aanval met scherp schoot en elkaars fouten wist op te vangen. De wedstrijd was dan eigenlijk al gespeeld. PKC liet bij een stand 16-26 de teugels even wat vieren, zodat Dalto de ruimte kreeg wat terug te komen naar 20-27. PKC haalde vervolgens de teugels weer even aan en liep uit naar 20-30. De laatste fase van de wedstrijd was eigenlijk een formaliteit. Zowel Dalto als PKC wisten dat de wedstrijd gespeeld was. Jesper Oele miste een strafworp, maar scoorde daarna wel twee keer op rij van afstand en Bart Nieuwenweg verkleinde de achterstand, na fraai aangeven door Otto Fabius vervolgens tot 23-30. Jesper Oele bepaalde de eindstand op 24-32. Een geheel terechte overwinning voor PKC.

Doelpuntmakers: Otto Fabius (8), Jesper Oele (4), Barbara Brouwer (4), Kaylee Alblas (3), Bart Nieuwenweg (2), Loraine Vissers (2), Jelle Steenbeek