Andersteinweg misschien alsnog dicht

Nieuws

MAARSBERGEN - Er lijkt maar geen einde te komen aan de discussie over de Maarsbergse Andersteinweg. Wordt de weg nu afgesloten of blijft hij open? Keer op keer wordt een besluit genomen en ingetrokken maar daar komt binnenkort een einde aan volgens verantwoordelijk wethouder Bert Homan.

door Sophie van Hogendorp

In mei 2011 kwam het onderwerp ‘Andersteinweg’ voor het eerst naar voren in een politieke vergadering. De weg vormt een sluiproute voor verkeer vanuit Woudenberg richting Maarn en na klachten van omwonenden en ongevallen met dieren besloot het college de weg te willen sluiten. Hierover werd meerdere keren gediscussieerd in raads- en commissievergaderingen waarbij Homan het verwijt kreeg onjuiste informatie te verstrekken inzake het aantal klachten van omwonenden. Begin januari 2012 werd dan eindelijk de knoop doorgehakt door het college: de weg wordt voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Amper twee weken later werd dit besluit echter weer ingetrokken omdat de raad er unaniem niet achter stond.

In mei kwam Homan met duidelijkheid over het aantal klachten van omwonenden, dit bleek er slechts één te zijn. Reden te meer voor de raad om de weg open te houden. De kwestie werd in leven gehouden doordat er vier bezwaarschriften binnenkwamen bij de gemeente van inwoners die juist weer tegen het openblijven van de weg bleken te zijn. Deze bewaarschriften zijn door een onafhankelijke commissie beoordeeld en gegrond verklaard. In januari van dit jaar meldde Homan in de vergadering van de commissie Ruimte dat hij, tegen het advies van de beoordelingscommissie in, achter zijn besluit en dus achter de raad zou blijven staan. De weg zou open blijven.

Homan nuanceerde deze uitspraak in een persgesprek afgelopen donderdag. ,,Ik acht me gebonden aan de motie van de raad maar er is wat onduidelijkheid over welke partijen nu precies welke mening hebben. Daarom heb ik de ‘Wensen en Bedenkingen’ procedure opgestart. De partijen uit de raad dienen zich hierin uit te spreken voor of tegen het open blijven van de Andersteinweg. In de raadsvergadering van 28 februari worden deze besproken. Dan zal dus duidelijk zijn wat de mening van iedere partij is.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24