Introductiecursus natuurlijk imkeren

Nieuws

DRIEBERGEN - De Bijentuin Driebergen biedt een jaarcursus natuurlijk imkeren aan, waarin de bijen en hun levenswijze gevolgd worden door de seizoenen heen. Deze wijze van omgaan, met respect voor hun natuurlijke manier van leven, ondersteunt de gezondheid en natuurlijke vitaliteit van de bijen die ze in deze tijd zo hard nodig hebben.

Na een vrijblijvende introductieavond op 27 februari zal op 27 maart de cursus van start gaan. Naast basiskennis over het leven van de bijen zal er aandacht zijn voor behuizingen, imkerbenodigdheden en varroabestrijding. Ook drachtplanten komen aan de orde, want een bijenvolk en zijn omgeving vormen een onafscheidelijke eenheid, de Imme. De cursus wordt gegeven door Jos Willemse, ondersteund door de imkers van de Bijentuin.

De Bijentuin heeft de beschikking over een bijenstal op Landgoed Kraaybeekerhof met momenteel dertien volken in verschillende typen behuizingen. Zowel mensen die zelf willen gaan imkeren, als geïnteresseerden zijn op 27 februari welkom om meer informatie in te winnen.

Locatie: Kraaybeekerhof/ 'de Wilg'. Kosten cursus: € 250,-, de introductieavond is kosteloos. Aanmelden: post@debijentuin.nl. Inlichtingen: Jos Willemse, tel. 06-42133257

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 7 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 17 uur geleden