Zang en piano met Eva Kroon bij Broekhuizen

Nieuws

LEERSUM - In Kasteel Broekhuizen wordt op donderdag 14 en zondag 17 februari weer een huiskamerconcert gegeven. Zang en piano, uitgevoerd door mezzosopraan Eva Kroon en pianiste Carolien Drewes, zal een tot de verbeelding sprekende combinatie vormen met het nieuwe werk van Guus Slauerhoff.

Kroon, opgegroeid in Amerongen, en Drewes werken vanuit de visie dat ieder optreden een belevenis is, een reis langs de kleuren en emoties die tekst en muziek te bieden hebben. Het programma bestaat uit werken van onder meer Bosmans, Chausson, Debussy, Saint-Saëns en Weill. De liederen en aria’s zijn samengebracht door Drewes en Kroon na een bezoek aan het atelier van Slauerhoff waarin zij enkel ‘jong’ werk uit 2012 ter inspiratie hebben gebruikt. Deze werken gaan over het wezenlijke van het leven: het bestaan met haar dramatiek, hartstocht, pijn, ontheemding en verlangen.

De muziek wordt omlijst door de schilderwerken van Slauerhoff die in de verschillende vertrekken van het kasteel tentoongesteld worden. Zowel voor het concert, in de pauze als na het concert kan het publiek de schilderijen bekijken. Kunstwerk en muziek vertellen ieder hun eigen verhaal zonder één waarheid te hebben: het kunstwerk zonder tekst, de muziek zonder beeld. De combinatie van deze twee kunstdisciplines zal de gelaagdheid van beide kunstvormen laten spreken.

Guus Slauerhoff is sinds 1969 werkzaam als beeldend kunstenaar in binnen - en buitenland. Sinds 1989 werkt hij als beeldend kunstenaar met het concept ‘atelier op locatie’ en heeft met hiermee al vele inspirerende samenwerkingen gehad . Momenteel is zijn atelier in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Ook tijdens het concert op Kasteel Broekhuizen zal Slauerhoff actief aan de slag gaan en de ambiance van het huiskamerconcert als inspiratiebron gebruiken voor tekeningen die hij ter plekke zal maken.

Dit programma wordt twee keer op Kasteel Broekhuizen uitgevoerd: donderdagavond 14 februari (20.15 uur) en een matinee voorstelling op zondag 17 februari (15.00 uur). De deuren gaan een half uur voor aanvang open. Kaarten van € 20,- per persoon (inclusief een pauzedrankje) zijn te bestellen via concert@kasteel-broekhuizen.com of 06-41272953.

u Meer informatie is te vinden op de concertagenda van www.kasteel-broekhuizen.com

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24