'Ontroerend mooi' concert Kerkkoor Driebergen

Nieuws

DRIEBERGEN - 'Ontroerend mooi'. Dat was een veelgehoorde opmerking zaterdagavond na afloop van het jubileumconcert dat het Kerkkoor Driebergen verzorgde in de Grote Kerk. Een concert dat werd beloond met een langdurig en luid applaus van de geheel gevulde kerkzaal.

Oorspronkelijk zou het concert vanwege het 70-jarig bestaan al in oktober hebben plaatsgevonden, maar door enige vertraging in onderhoudswerkzaamheden aan de kerk werd uitstel noodzakelijk. Dat gaf het koor extra gelegenheid om het concertprogramma goed in te studeren. En dat leidde tot een hoorbaar groot zelfvertrouwen en mede daardoor tot een vlekkeloze uitvoering van het programma, dat niet de makkelijkste stukken omvatte.

Dirigent Rienk Bakker ('jong, maar een kanjer' zoals op de nieuwe website van het jubilerende koor wordt gemeld) had een aantal werken van oud-dirigent en componist Hans Boelee gekozen, waaronder diens Missa Brevis Te Deum Laudamus. En verder zong het koor werken van César Franck (psalm 150), Maurice Duruflé (Notre Père), Felix Mendelssohn (Geistliche Lieder) en liederen van het Nederlandse duo Huub Oosterhuis/Antoine Oomen ('Dat een nieuwe wereld komen zal').

Het koor werd zaterdagavond begeleid door zes enthousiaste muzikanten (Rineke de Wit op hobo, Isabelle Doodhagen viool, Hans Verheij trombone, Laurens van Egmond trompet, Sjaak Verboom achter de vleugel en Pim Schipper, orgel). Verder was de jonge sopraan Margreet Rietveld (24 jaar) uitgenodigd. Zij zong een tweetal liederen van César Franck en ondersteunde verder het koor in een aantal nummers. Op indrukwekkende wijze, met een groot volume en een bijzondere voordracht. Ze is ondanks haar jeugdige leeftijd inmiddels een veelgevraagde zangeres die in de Mattheus Passion, de Johannes Passion, het Weihnachtsoratorium en de 'Messiah' van Händel haar sporen al verdiend heeft.

Een bijzonder onderdeel van het concert was ook de bijdrage van Sjaak Verboom (geassisteerd door violiste en hoboïste) die furore maakt als natuurfotograaf en speciale muziek had gecomponeerd bij een nieuwe serie foto's op zijn website (www.deplantage.nl) die afgelopen donderdag in première ging. Zijn bijdrage paste wonderwel in deze avond van meer of minder religieuze muziek.

Oud-dirigent van het Driebergse koor Hans Boelee is 10 jaar gelden overleden. Zijn vrouw Suus (nog steeds in Driebergen woonachtig) is een trouw bezoekster van de concerten. Ook zaterdag was ze aanwezig. De concertgangers verwelkomden haar met een hartelijk applaus, tevens bedoeld als postuum eerbetoon aan haar overleden man die het Driebergse koor onder zijn 35 jaar durende leiding groot en landelijk bekend maakte.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30