Maupertuus bij NK skiën

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Maupertuus uit Driebergen, een particuliere school/instituut voor kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen, deed zaterdag mee aan de jaarlijkse voorronden van het NK skiën voor basisscholen/voortgezet onderwijs. Deze werden gehouden op de skiclub de Wolfskamer in Huizen. Er deed een team van zes kinderen van de basisschool mee en een team van zes kinderen uit het voortgezet onderwijs.

Uit heel Nederland deden meer dan driehonderd leerlingen aan deze voorronden mee. De eerste zes scholen van de basisschool en de eerste drie van het voortgezet onderwijs mochten door naar de finale op 6 april in Bergen. Helaas lukte het bij het team van de basisschool niet zich te plaatsen bij de eerste zes. Wel ging het heel goed bij het team van het voortgezet onderwijs en dit team eindigde als derde en dus een plaatsing in de finale van 6 april. Bij dit team was Danique de Jong het snelste meisje van die avond en zij kreeg dan ook nog hiervoor een medaille. De bedoeling was om in een zo snel mogelijke tijd een slalomcircuit af te leggen, waarbij je per kind tweemaal een kans kreeg deze manche te nemen.

Het team van Maupertuus dat doorgaat naar de finale bestaat uit Danique de Jong, Ralph van der Walle, Coen Boerrigter, Nicholas Parramore, Jan van der Riet en Emile Roeters van Lennep.

advertentie
advertentie