Nederlagen voor volleyballers

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De oogst van de volleyballers was deze week mager. De mannen van Enervo leden een 4-0 nederlaag bij Utrecht 2 en ook Volleer moest de eer aan de thuisclubs laten. De vrouwen verloren met 3-2 bij UVV/Sphynx 1 en de mannen vonden in VOC-Maarssen 2 een te sterke tegenstander (3-1). Door de overwinningen van de vrouwen van Enervo bij Cito 1 (0-4) en de zitvolleyballers van Volleer bij Allvo (0-0), was er toch nog iets te vieren.

Enervo

Marije Cortenbach kon niet anders dan tevreden zijn na de klinkende 0-4 winst van de Enervovrouwen op Cito. ,,We moesten het zonder Monique Dusée doen, die met een enkelblessure zes weken aan de kant moet blijven. Het liep allemaal desondanks voortreffelijk. We moesten wel hard werken, maar de beloning werd steeds gevormd door mooie scores.'' De veldverdediging stond op de goede plaats en daardoor konden de aanvalsters naar behoren worden aangespeeld. Na twee overtuigend gewonnen sets (16-25 en 18-25) kwam de gebruikelijke terugval in de derde. ,,Cito bracht wat meer terug en kon daardoor langer bij ons in de buurt blijven. Ons blok bleek toch de baas over hun aanvalsters en ook die set wonnen we, zij het met een kleiner verschil (21-25).'' Daarna maakte Enervo de klus naar behoren af (17-25). Trainer Marco Venhuizen, voor één keer weer langs de lijn, kon tevreden zijn.

De mannen van Enervo hadden niet hun dag tegen Utrecht 2. Erik Smit: ,,We konden de eerste twee sets nog wel een beetje in de buurt blijven, maar we sprongen slordig om met de weinige mogelijkheden die we kregen om te scoren. Normaal is onze service een sterk wapen, maar dat bleek deze keer door Utrecht beter verzorgd. Zo liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan.'' Na 25-22 en 25-20 verdween het laatste restje vertrouwen uit de Enervoploeg. De 25-20 van de vierde set kwam vooral doordat Utrecht wat meer steken liet vallen. Daarna zakte Enervo met 25-11 door het ijs. Zaterdag kan tegen het zwakkere Utrecht 3 weer aan het puntentotaal worden gewerkt.

Volleer

Volleer begon dominant aan de wedstrijd van de vrouwen tegen UVV/Sphynx. Coach Luuk Jothmann was dan ook tevreden over de eerste set, die met 18-25 duidelijk werd gewonnen. Zijn tevredenheid sloeg om in verbazing: ,,In de tweede set stond er een totaal ander Volleer in het veld. We kwamen ver achter en hoewel door wissels het gat werd verkleind, kwamen we niet verder terug dan 17-25. Het was echter het sein voor de manier waarop de derde set werd gespeeld: gemotiveerd en vooral aanvallend heel sterk.'' Toen die set met maar liefst 11-25 werd gewonnen, leek de vierde set een formaliteit. Volleer nam een kleine voorsprong, die leidde tot 22-24 setpoint. Helaas werd die kans niet benut en toen UVV/Sphynx via 27-25 een vijfde set afdwong, was Volleer daarna niet bij machte de teleurstelling te overwinnen. Er werd hard geknokt, maar zonder resultaat: 15-11.

Dat de mannen van Volleer van VOC-Maarssen 2 zouden verliezen, was geen verrassing. Jerrik Figge: ,,We wilden niet afgaan en gingen voor een set. De eerste set zat dat er niet in, want we werden door de service van VOC-Maarssen overdonderd (25-16). Maar in de tweede set lukte het wel. We speelden bij vlagen uitstekend en dat leverde voldoende scores op om via 19-15 de stand gelijk te trekken. We hadden ons doel bereikt en VOC-Maarssen liet ons niet verder komen. De derde set was er een om snel te vergeten (25-12).'' Volleer probeerde het in de vierde set nog wel, maar vond toch te weinig mogelijkheden voor een verrassing. Verder dan 25-21 liet de thuisclub het niet komen.

Zitvolleybal

,,Allvo verslaan, dat zijn we aan onze stand verplicht,'' begon Paul Harmsen over de wedstrijd van de zitvolleyballers. Gebrek aan wedstrijdritme, een matige warming-up, onvoldoende concentratie en slordig serveren waren er de oorzaak van dat Volleer in de eerste set heel veel moeite had om de lange mannen van Allvo te passeren. Toen die 'rommelset' desondanks in 25-27 voor Volleer was geëindigd, bleek de weerstand van Allvo voorbij. Volleer was wakker geschrokken en kon alle spelers speeltijd geven, omdat Allvo het spoor bijster was. Via 18-25, 16-25 en 13-25 bleef Volleer ongeslagen. Doordat Holyoke en Alterno op 2-3 afsloten, is de stand nu: 1. Volleer 8-37; 2. Alterno 1 9-37; 3. Holyoke 9-31.