Belangrijke winst voor KCD

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - In de strijd tegen degradatie heeft KCD zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. In Rhenen werd het onderaan staande Arena met 13-16 geklopt, waarmee de Grebbebergbewoners nagenoeg gedegradeerd zijn. Omdat de andere concurrenten voor de tweede degradatieplaats, Woudenberg en Huizen, tegen elkaar gelijk speelden klom KCD een plaatsje. Veilig is de ploeg nog lang niet. Pas in het laatste weekeinde, als de kraker Woudenberg-KCD op het programma staat, zal de beslissing vallen.

Het was voor Arena de laatste kans op behoud en dat was in de eerste minuten te zien. De snelle openingsgoal van Laura Briedé werd direct gecounterd en de 1-2 van Geer Janne Baakman werd ook van een passend antwoord voorzien. Daarna trok KCD in tien minuten alle registers open: drie goals van Laura Briedé en treffers van Geer Janne Baakman en Ivo Stomp zorgden voor een fraaie 2-7 maar de groen-witten konden die marge niet vasthouden. Te veel slordigheden in de verdediging betekenden dat Arena bij rust toch weer hoop mocht koesteren, want de achterstand was bijna volledig genivelleerd: 6-8 met een goal van Niek Bouwhuis.

In één minuut stelde Ivo Stomp echter orde op zaken door twee keer van afstand te scoren en met de 6-11 van Susanne Honingh leek de beslissing gevallen. De 7-11 verontrustte KCD niet, want Ivo Stomp en Johan Kraan vergrootten de marge nog verder naar 7-13. Daarna zette Arena enigszins aan maar de twee Rhenense goals kregen via Geer Janne Baakman en Johan Kraan een passend antwoord. Met 9-15 leek de wedstrijd gespeeld, maar Arena slaagde er in een ultieme poging in toch nog de bakens enigszins te verzetten. Zo kwam de ploeg toch nog terug in de wedstrijd door drie maal op rij te scoren. Omdat KCD deze competitie niet bepaald koelbloedig verdedigt sloeg de Doornse fans de schrik nog om het hart maar Ivo Stomp maakte enkele minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid. De 13-16 was nog slechts voor de statistiek en betekent voor Arena nu vrijwel zeker degradatie naar de derde klasse. Huizen, Woudenberg en KCD zullen de komende anderhalve maand moeten uitmaken wie Arena moet vergezellen. KCD krijgt de komende drie wedstrijden de top-drie op het menu. Elk punt dat in die wedstrijden kan worden meegepakt, kan als een bonus worden beschouwd. Anderzijds kan de ploeg ook wijzen op het gegeven dat de laatste vier wedstrijden zes punten opleverden. Zaterdag zal runner-up Korbis een goede indicatie geven van de werkelijke krachtsverhoudingen.