Spinningmarathon voor Stichting Sport en Transplantatie

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/AMERONGEN - De Stichting Sport en Transplantatie organiseert in samenwerking met sportschool Somatic op zaterdag 2 februari een Spinningmarathon. Het geld dat daarmee wordt opgehaald wordt gebruikt om zoveel mogelijk getransplanteerde sporters te kunnen afvaardigen naar de wereldspelen.

Sport en Transplantatie is een landelijke stichting die sinds 1993 de Nederlandse afvaardiging naar de World Transplant Games samenstelt. Maar ook wordt actieve sportbeoefening voor orgaangetransplanteerden aangeboden op zowel recreatief als competitief niveau, zowel nationaal als internationaal. De Stichting Sport en Transplantatie wil op deze manier bijdragen aan een positieve beeldvorming over orgaantransplantatie en daarmee donorregistratie bevorderen.

Door te laten zien dat sporten na een transplantatie (weer) tot de mogelijkheden behoort, en door bekendheid te geven aan het verhaal en de prestaties van de sporters, geeft het mensen een stimulans om zich in het donorregister te laten registreren. Verder is het bemoedigend voor degenen die op de transplantatiewachtlijst staan te weten dat men na de transplantatie weer volop aan het leven kan deel nemen.

Spinningmarathon

Wie wil deelnemen aan de spinningmarathon op 2 februari bij sportschool Somatic in Amerongen kan zich opgeven voor één uur of voor drie uur. De kosten bedragen € 15,- respectievelijk € 40,-. Men kan zich opgeven via een e-mail naar gideonelve@gmail.com of bellen met 06-48310653.

advertentie
advertentie