Schietvereniging Tref zoekt leden

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - Schietvereniging Tref uit Langbroek zoekt leden. Tref is een kleine vereniging, die met luchtwapens schiet. De mogelijkheid bestaat om met zowel geweer als pistool te schieten. De leeftijd van de leden varieert van 10 tot 75 jaar.

Eenmaal in de week, op donderdagavond, komen de leden samen in het dorpshuis ,,De Toekomst'' van Langbroek. De jeugdleden gaat als eerste de baan op. Ze worden begeleid door een viertal basistrainers. Op dit moment zijn er drie veiligheidsfunctionarissen, die toezien op het juiste gebruik van de wapens en het juiste gedrag op de baan, om het schieten voor alle betrokkenen veilig te houden.

Alle disciplines komen aan bod: luchtpistool, luchtgeweer staan en -knielend. Wanneer besloten wordt om daadwerkelijk te gaan schieten moet een VOG (,,verklaring omtrent het gedrag'', in de wandeling ,,het bewijs van goed gedrag'') bij de gemeente worden aangevraagd. Dan gaat een aspirant lidmaatschap in van zes maanden. Na die periode kan van beide kanten (bestuur en asp. lid) besloten worden te stoppen of lid te worden.

Het schietseizoen loopt gelijk op met het kalenderjaar, de contributie wordt in principe voor het hele jaar ineens betaald.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Rijk van Vulpen: 06 1067 3313. Langskomen in het Dorpshuis in Langbroek kan ook, op donderdagavond vanaf 19.00 tot 23.00 uur.

advertentie
advertentie