Honderd Maarnse Ladies in praktisch netwerk

Nieuws

MAARN - Wat begon op het schoolplein met de opmerking ,,Zullen we een keer gaan dansen ergens?” is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van bijna 100 Maarnse Ladies. Van hen waren er vrijdag 75 bij de nieuwjaarsborrel in ‘t Vosje.

door Monique José Timmermans

Maruscha van de Weerdt is een van de initiatiefnemers van het eerste uur. ,,Het begon heel spontaan met z’n vieren een keer naar Brothers. Toen met wat meer dames een keer naar de film en zo groeide de groep langzaamaan tot we eind vorig jaar met ongeveer 50 vrouwen bij ‘Alles is Familie’ zaten.”

Het werd een serieus netwerk met een Facebookpagina voor de communicatie. ,,Dat is makkelijker dan elkaar steeds mailen.” De bijeenkomst in ‘t Vosje stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen, verbinden noemt Van der Weerdt het. ,,We wilden vooral de Facebookpagina promoten en de groep breder maken dan alleen moeders van het schoolplein van De Ladder.” En dat is gelukt, er waren bijvoorbeeld ook veel moeders van De Meent.

Het verbinden heeft een praktische reden. ,,Soms zoek je een oppas of een oplossing rondom het brengen naar hockeytraining bijvoorbeeld. Maar er is ook iemand die graag een keer een tennistoernooi voor dames wil organiseren. De Facebookpagina is dan een goed medium om iedereen te bereiken.” De dames kunnen zelf bepalen of ze deelnemen, want, zo meent Van der Weerdt: ,,Niet iedere activiteit hoeft met z’n allen gedaan te worden. Dan wordt het met zoveel aangesloten vrouwen wel erg massaal.”

Er is een podium gecreëerd om elkaar makkelijk te bereiken en te informeren en daaruit vloeien gezellige dingen voort, die niet alleen door de initiatiefnemers maar ook door anderen opgestart kunnen worden. De opmerking dat niet iedereen op Facebook zit neemt Van de Weerdt serieus. ,,Een workshop Facebook-gebruik speelt door mijn hoofd om die dames handigheid te geven met dit medium.”

Dat het enthousiasme groot is blijkt wel uit de enorme opkomst tijdens de nieuwjaarsborrel, waar een kennismakingsquiz en loterij gehouden werden, maar ook uit het getwitter na afloop. ,,Grappig om te zien dat ook de mannen onderling gaan twitteren over ‘wat die vrouwen toch doen’’, lacht de initiatiefneemster.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47