Het Studiehuys opent derde vestiging in Driebergen

16 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Studiebegeleidingsinstituut ,,Het Studiehuys'', met vestigingen in Doorn en Maarn, heeft per 7 januari een derde vestiging in Driebergen geopend. Zo kunnen ook middelbare scholieren uit Driebergen dichtbij huis ondersteuning krijgen bij het leren. Het Studiehuys heeft er voor gekozen een samenwerking aan te gaan met de Regio Bibliotheek Zout en vestigt zich in Driebergen dan ook in de ruimte van de Bibliotheek Driebergen.

Het Studiehuys werkt met gediplomeerde pedagogen die hulp bieden bij ondersteuning van het huiswerk. Bij Het Studiehuys wordt altijd eerst een intakegesprek gehouden. Tijdens dit gesprek wordt besproken waar de problemen zitten. Het Studiehuys streeft ernaar dat al dezelfde dag of week gestart kan worden met de begeleiding. Voor leerlingen in de bovenbouw heeft Het Studiehuys het zogenaamde ,,Nieuwe Leren'', waarbij ingespeeld wordt op de behoeften die ontstaan als proefwerkweken hun intrede doen. Leerlingen die ondersteuning nodig hebben in het structureren van het werk kunnen baat hebben bij individuele coaching. Naast huiswerkbegeleiding en studiecoaching biedt Het Studiehuys ook bijlessen. Voor brugklasleerlingen heeft Het Studiehuys in de laatste week van de zomervakantie een stoomcursus studievaardigheden die bijdragen aan een ,,vliegende start'' van het schooljaar.

Oprichtster Caroline Swart-Wijffels heeft haar middelbare schooltijd op het Revius Lyceum in Doorn doorgebracht. Daarna studeerde zij Engels en Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf 2001 werkte zij in verschillende functies bij studiebegeleidingsinstituten in de regio Utrecht, waaronder Instituut Maltha. Zij gaat haar aandacht verdelen over de drie vestigingen in Maarn, Doorn en Driebergen. Mirjam Stuart wordt dan in samenwerking met Eva Kovar Smed verantwoordelijk voor de vestiging in Driebergen.

Het Studiehuys, Hoofdstraat 164 te Driebergen. Tel:0343-42 01 52. www.hetstudiehuys.nl.

advertentie
advertentie