Informatiedag bijenvereniging Driebergen-Doorn

9 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN/DOORN - De Bijenhoudervereniging Driebergen-Doorn organiseert op 26 januari een informatiedag in het Von Gimborn Arboretum in Doorn.

Op deze dag kunnen geïnteresseerden kennismaken met de aspecten van het houden van bijen.

Van oudsher worden er in de regio veel bijenvolken gehouden. Zij worden onder andere ingezet bij de bestuiving van het fruit, maar de bij neemt ook een belangrijke rol in voor de instandhouding van de natuur. Een imker is op een bijzondere manier betrokken bij de natuur en is direct betrokken bij hoe het er aan toegaat in een bijenvolk.

Met een film, een PowerPoint-presentatie, het bekijken van diverse imkermaterialen, een kleine honingproeverij en informatie over het cursusaanbod, maken de aanwezigen tijdens de informatiedag kennis met de wereld van de bij en het imkeren.

De informatiedag kan bijdragen om te overwegen bijen te houden als hobby en om een basiscursus te volgen. Bij voldoende belangstelling organiseert de vereniging medio februari een cursus voor beginnende imkers. De cursus is ook interessant voor hen die meer willen weten over de bij.

u Aanmelden voor deelname aan deze dag (er is een ochtend programma van 10.30 tot 12.30 uur en een middag programma van 13.30 tot 15.30 uur) en/of voor meer informatie over de cursus, bel of mail naar Leo Gensen: 0343-597519 of gensen@casema.nl. Meer info op www.bijenvereniging-driebergen-doorn.nl

advertentie
advertentie