Sportief en gezond het nieuwe jaar in met VitrasCMD

8 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het cursusbureau van VitrasCMD start in samenwerking met Health Center Hoenderdaal binnenkort de cursus Sportief Afvallen Power Plus. De cursus wordt gegeven in sportcentrum Hoenderdaal aan de Hoendersteeg en biedt de deelnemers de mogelijkheid om het nieuwe jaar gezond en slanker tegemoet te zien. Bijzonder is de persoonlijke aandacht door begeleiding in kleine groepjes en toegang tot alle faciliteiten van een modern sportcentrum.

door Katka Kolmas

Het cursusbureau van de thuiszorgorganisatie VitrasCMD organiseert al jaren gezondheidsbevorderende en preventieve cursussen. ,,Met dit nieuwe initiatief bieden we mensen van uiteenlopende leeftijden de mogelijkheid om op een verantwoorde maar bovenal gezellige manier aan hun gezondheid te werken'', vertelt Caro van den Berg, coördinator van het cursusbureau. Op haar initiatief werd voor deze cursus contact gelegd met sportcentrum Hoenderdaal. ,,Het leek mij passen binnen deze tijd om een cursus te ontwikkelen voor mensen die binnen de professionele omgeving van een sportschool met een vaste docent iets aan hun gewicht willen gaan doen. De cursus is bedoeld als stimulans om naast het verminderen van gewicht ook sport in het dagelijks patroon op te nemen."

Ook Remco Sikking, manager fitness bij Hoenderdaal, is enthousiast. ,,Als sportschool onderscheiden wij ons door kwaliteit. De visie van VitrasCMD op preventie en gezondheid sluit goed aan bij die van ons. Hoenderdaal heeft diverse specialisten in huis, zoals fysiotherapeuten, maar blijft op de eerste plaats een sportcentrum. De samenwerking met VitrasCMD is voor ons een mooie gelegenheid om mensen kennis te laten maken met alle mogelijkheden van ons sportcentrum. Behalve fitness kun je bij ons ook terecht voor squash, golf, tennis binnen en buiten, en nog veel meer."

Driebergen heeft met deze cursus de primeur. Als de formule aanslaat, wordt deze cursus spoedig ook in andere gemeenten aangeboden. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Deelname kost € 92,00 en er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal twaalf deelnemers. ,,Het eerste uur gaan de mensen onder begeleiding van de docent van VitrasCMD aan de slag, het tweede uur kan men onder begeleiding van de fitness instructeur van Hoenderdaal nog een uur gebruik maken van de diverse mogelijkheden binnen het fitness centrum," vertelt Van den Berg.

Tijdens de cursus wordt naast het sportieve bewegen ook voldoende aandacht gegeven aan voeding, en de achtergronden en effecten daarvan op het gewicht. Een vetmeting maakt onderdeel uit van de lessen. De deelnemers ontvangen een cursusboek met oefeningen zodat ze ook thuis aan de slag kunnen. ,,Mensen hoeven niet bang te zijn dat het niveau te hoog zal zijn. Onze docent is gewend om binnen zijn lessen rekening te houden met wat mensen kunnen en willen," merkt Van den Berg nog op. Sikking is het daar helemaal mee eens: ,,Het belangrijkste is dat mensen het sporten leuk gaan vinden, dan volgt de rest vanzelf".

De eerste cursus start op 7 februari en vindt plaats in de ochtend van 10 tot 12 uur. De tweede cursus start op 18 maart in de avonduren, van 19 tot 21 uur. Informatie en aanmelden kan telefonisch via het cursusbureau van VitrasCMD (ma t/m donderdag van 08.30 - 14.30) 0900-82 123 82 (lokaal tarief), per e-mail naar cursusbureau@vitrascmd.nl of op www.vitrascmd.nl.

advertentie
advertentie