Ingezonden: Probleem 'gat van Maarn' voor de zomer oplossen

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Wat een aanfluiting zeg, dat braakliggende terrein in het centrum van Maarn. Dat is het trieste resultaat van wanbeleid van alle partijen die daarbij betrokken zijn. Hoe kan de gemeente Utrechtse Heuvelrug nou een sloopvergunning verstrekken, terwijl het niet de zekerheid heeft dat daar herbouw plaatsvindt? Er zijn meer kritische vragen te stellen over hoe het allemaal zover is gekomen. Het heeft echter niet zo veel zin om zondebokken te zoeken of aan te wijzen. Veel belangrijker is het dat er een oplossing komt.

Mensen die alleen negatief denken geven de economische recessie de schuld. Dat is laf. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om een dergelijk project vlot te trekken. Als de gemeente nou eens denkt in kansen en oplossingen in plaats van onmogelijkheden dan kan het toch nog goed komen.

Als de gemeente goed kan zorgen voor de eigen huisvesting dan moet het ook in staat zijn om het ‘gat van Maarn’ te vullen. Dat vergt wel daadkracht van de politiek verantwoordelijke wethouder.

Een gemeenteraad van niveau maakt hier niet zo veel woorden over vuil. De wethouder moet gewoon de opdracht meekrijgen om dit probleem vóór de zomervakantie opgelost te hebben. Slaagt hij daar niet in dan is een motie van wantrouwen zijn deel en dan kan hij opstappen.

Als ik raadslid was dan vroeg ik een interpellatiedebat aan, waarin ik navolgende motie zou indienen.

Overwegende dat;

Het sociaal, maatschappelijk en economisch onaanvaardbaar is dat het terrein in het centrum van Maarn nog langer braak blijft liggen;

Het urgent is dat er snel definitieve huisvesting voor een supermarkt en betaalbare huurwoningen beschikbaar komen;

Het door de vergrijzing van de bevolking noodzakelijk is dat de winkelstand op peil blijft;

Veel inwoners door gebrek aan eigen vervoer zijn aangewezen op de plaatselijke winkels.

Besluit;

Het college dit probleem uiterlijk binnen een half jaar na heden oplost door in gesprek te gaan met de projectontwikkelaar en de woningcorporatie en daarbij de bereidheid te hebben mee te betalen in de oplossing van het probleem;

De gemeenteraad in de tussentijd te rapporteren over de voortgang;

In juni een finaal debat te houden waarin de balans wordt opgemaakt;

De wethouder naar huis te sturen als het resultaat niet toereikend is.

Zo voer je actieve politiek, komt de controlerende taak van de gemeenteraad tot zijn recht en weten de burgers waar ze aan toe zijn.

Kortom, aan de slag, want dit kan zo niet langer.

René Leget,

Geboren en getogen in Maarn, maar door dit wanbeleid daar gelukkig niet meer woonachtig

advertentie
advertentie