Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Implementatie nieuw bibliotheeksysteem geslaagd

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De laatste week van december stonden voor het Bibliotheek Service Centrum (BiSC) en de Utrechtse bibliotheken in het teken van de langverwachte migratie naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise. Door een goede voorbereiding en samenwerking tussen BiSC en zeven Utrechtse regiobibliotheken is de overstap met minimale verstoring en binnen de vastgestelde planning verlopen. Een week lang konden materialen niet worden uitgeleend, ingenomen of gereserveerd en waren alle 70 vestigingen gesloten.

Het was een complexe operatie vanwege de omvang. In 70 vestigingen moesten 700 werkplekken en gegevens van meer dan 300.000 leners worden aangepast. Daarbij is de randapparatuur zoals betaalautomaten, uitleen- en inleverapparatuur in de bibliotheken afkomstig van verschillende leveranciers. ,,Afgelopen week moest alles in soort van 'big bang' worden omgezet en vervolgens getest. De migratie is in goede samenwerking en met veel inzet -ook rond de feestdagen- uitgevoerd'', aldus projectleider Jos Richters.

Voor de overstap naar het nieuwe bibliotheeksysteem inventariseerde BiSC wat de wensen en eisen waren, die de Utrechtse Bibliotheken stellen aan een nieuw systeem. Een belangrijke eis was dat het nieuwe systeem kan aansluiten op de landelijke digitale bibliotheek. Hiermee krijgen de leden van de Utrechtse bibliotheken toegang tot de landelijk ontwikkelde diensten en producten zoals een portaal voor e-books.

advertentie
advertentie