Open repetitieavonden Coram Deo

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Christelijk Gemengd Koor Coram Deo houdt woensdag 16 en woensdag 23 januari een open avond. De aanvang is om 19.45 uur in kerkgebouw De Ark aan de Imminkstraat 11 in Amerongen.

Belangstellenden kunnen het koor bezoeken om mee te repeteren en zo te ervaren hoe een repetitieavond eruit ziet. Het koor telt momenteel 31 leden en staat onder leiding van de bekende dirigent en musicus John Propitius. Hij is vooral bekend geworden vanwege zijn orgelimprovisaties. Elke repetitieavond wordt geopend met mededelingen en gebed. Daarna inzingen en een uur flink repeteren van de muziekstukken, afgewisseld met een flinke dosis humor. Daarna is er 20 minuten pauze met thee, koffie en dikwijls een traktatie van één lid of enkele leden die wat te vieren hadden of hebben. De pauze is een ontspannende en gezellige onderbreking van de repetitieavond. Daarna nog een klein uurtje repeteren, want elke repetitieavond eindigt om 22.00 uur.

Een aantal keren per jaar, drie of vier keer, treedt Coram Deo als koor naar buiten. Dit is meestal op woensdag, de repetitieavond. Het koor zingt dan onder andere in een woon- en zorgcentra in Amerongen of Leersum en verzorgt elk jaar een najaars- of kerstconcert in de Johanneskerk in Leersum en soms elders. Op 19 december was er nog een kertszangavond in de grote zaal van het ZDH te Amerongen en 21 december een kerstconcert.

Voor meer informatie zie www.coramdeo.eu

advertentie
advertentie