Freestyle in de ‘Nickbattle’

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Regelmatig is Lucas Laudy in de hal van Snowworld Zoetermeer te vinden. De jonge Freestyle skiër oefent en lest er om de trucs van het Freestyle skiën te leren. Dit keer is het echter anders. Bij aankomst stond er een cameraploeg van NickBattle op hem te wachten. Vanmiddag is het resultaat van de opname te zien in het Nickelodeon-programma.

Opnames van Lucas Laudy in Maarn

door Monique José Timmermans

In het programma gaan vijf kinderen de strijd aan met een voor hen bekende Nederlander die in het programma te gast is. Rond elk kind is een filmpje gemaakt over iets waar zijn/haar interesse/wens ligt en daarover worden vragen gesteld aan de studiogast.

Meedoen aan NickBattle begint dus met het maken van een filmpje. En Lucas wilde wel een 540 leren, een truc waarbij de skiër anderhalf keer om z’n eigen as draait. Daarvoor had Nickelodeon professioneel Freestyle skiër Titus Poel uitgenodigd. ,,Er is heel lang gefilmd, wel een paar uur. Het is een mooi filmpje geworden, dat heb ik tijdens de opname van het studiospel voor het eerst gezien’’, vertelt Lucas.

Het viel nog niet mee om deze truc onder de knie te krijgen. Snelheid, grote schans, kleine schans, lichaamsgewicht, het bepaalt allemaal mede de tijd waarin de skiër in de lucht is en de beweging kan maken.

Lucas doet het even voor in de keuken. ,,Je kunt het vergelijken met een trampoline, maar dan heb je veel meer tijd in de lucht. En het maakt niet uit hoe je neerkomt. Met ski’s aan wel, je moet gelijk verder kunnen glijden, anders val je. En of je dan vooruit of achteruit skiet dat maakt niet uit. De ski’s hebben aan twee kanten een omhoog staande punt.’’

Inmiddels is de negenjarige Lucas al anderhalf jaar serieus met Freestyle skiën bezig. Hij vindt alles geweldig en op dit moment is de grab, waarbij hij in de lucht zijn ski pakt, zijn favoriete truc. Volgens Lucas’ moeder was tijdens wintersportvakanties al snel duidelijk dat haar zoon aanleg voor het skiën had. En ook daar ging hij zelden recht de piste af. ,,Hij pakte ieder hobbeltje mee om te springen.’’

Een week later op naar de studio voor het tweede deel van het progamma. ,,Daar heb ik voor het eerst de andere kandidaten en Laurrhie uit The Voice of Holland gezien. Zij wist het antwoord op mijn vragen niet. Dat leverde punten op voor de kinderen.’’ Ook heeft Lucas het in een 1 op 1 vragenspel opgenomen tegen Laurrhie.

De studio was volgens Lucas wel spannend. ,,Er waren aan alle kanten camera’s, voor en achter, links en rechts en ook een van boven. Je moest echt goed opletten of je niet ineens wat raars deed.’’

Aan het eind van het programma gingen de kinderen met elkaar mochten strijden om een Geronimo Stilton pakket, met onder andere tas en boek. ,, Dat heb ik helaas niet gewonnen.’’

Het programma is afgelopen zondag al een keer uitgezonden, maar wordt herhaald op vrijdag 28 december op Nickelodeon. Deel een begint om 17.30 uur en deel twee om 18.30 uur.

In dat laatste deel komt het onderwerp van Lucas aan bod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie