Volleervrouwen naar kwartfinales bekertoernooi

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Nog twee wedstrijden werden gespeeld alvorens de volleyballers op kerstreces konden gaan. De vrouwen van Volleer bereikten na 3-1 winst op Jupiter de kwartfinales van het bekertoernooi. Enervo ging op bezoek bij VollinGo 1 in Gouda en keerde terug met een 4-0 nederlaag.

Mannen Enervo

Op de laatste speeldag kregen de mannen van Enervo nog een pak slaag bij VollinGo in Gouda. Erik Smit: ,,Het was van onze kant geen beste wedstrijd, maar VollinGo was een sterke tegenstander, die ons nooit in de wedstrijd liet komen en dat was hun verdienste.'' Na een slap begin (25-12 en 25-14) knokte Enervo zich langzaan qua niveau wat omhoog. ,,Maar dat betekende niet dat we daardoor kansen kregen om er nog een setje uit te slepen. Alleen de setstanden werden daardoor wat dragelijker.'' Met 25-20 en 25-23 maakte VollinGo een einde aan de wedstrijd, die dus eigenlijk nooit een echte wedstrijd is geweest. Terugkijkend op de eerste competitiehelft was Smit toch tevreden: ,,We hebben optimaal gepresteerd. Tegen de ploegen onder ons hebben we de punten gepakt en soms konden we het de topploegen lastig maken. En dat was twee jaar geleden bij ons eerste optreden in de promotieklas wel anders.''

Vrouwen Volleer

Volleer ontving als tegenstander voor de beker Jupiter uit Gouda. Hoewel die ploeg een klasse lager speelt, is het een ongeslagen lijstaanvoerder, dus moest Volleer waken voor onderschatting. Volleer stond de eerste set permanent aan de leiding, maar het ging moeizamer dan de uiteindelijke setstand (25-16) doet vermoeden. De grootste winst was dat Fleur Wisslink na een langdurige blessure weer teruggekeerd is. Volleer leek ook in de tweede set niet alles uit de kast te hoeven halen, want ondanks slordigheidjes werd de stand 20-15 bereikt. Coach Luuk Jothman probeerde wat meer vuur in de ploeg te krijgen door een dubbele spelverdeelster-diagonaal-wissel, maar zijn actie pakte averechts uit. Er volgde een periode waarin Volleer volkomen de weg kwijt was en de set ging met 22-25 naar Jupiter. Jothmann stuurde in de derde set zevental van de eerste set - inclusief de weer als vanouds 'vegende' libero Dagmar Wegchelaar - weer het veld in en nadat bij 2-1 Elsbeth Ammerlaan aan service kwam speelde Volleer Jupiter volkomen weg. Pas bij 16-1 kreeg Jupiter weer een punt. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want Volleer won de set met 25-10 en de wedstrijd na een vierde set van 25-15. In de volgende ronde moet Volleer op bezoek bij de winnaar van Vives 3-Irene 3, ploegen uit de top van een andere eerste klas.