Gelijkspel voor Doornse badmintonners

Nieuws

DOORN - Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft gelijkgespeeld tegen de nummer twee in Hoofdklasse. Vorige week donderdag eindigde in sporthal Steinheim het duel met Badminton 80 in 4-4.

De thuisploeg had wat goed te maken tegen het uit Wezep afkomstige Badminton 80. Bij de uitwedstrijd in oktober werden de Doornaren met 5-3 verslagen. Dat Doorn een sportieve revanche niet cadeau zou krijgen, stond op voorhand vast. Badminton 80 heeft dit seizoen een sterk team en staat op de tweede plaats in de competitie. BC Doorn staat vierde. Het zat de Wezepers bij de return in Doorn niet mee. Meteen in de eerste dubbel liep de sterkste heer, Cornel van Dorp, een knieblessure op. Omdat hij niet meer in staat was om de partij uit te spelen, werd het Doornse koppel René Sondervan en Freek Petersen tot winnaar uitgeroepen. Overigens stonden zij op dat moment in de beslissende derde set ruim voor.

Frank Koudijs en Peter van Beek wonnen namens Doorn de tweede dubbel. Ondanks dat Van Dorp verder die avond niet meer in actie kon komen, bleek ook een verzwakt Badminton 80 nog veel kwaliteiten in huis te hebben.

Twee van de vier singles eindigden in een Doornse overwinning. Zowel René Sondervan als Frank Koudijs won zijn partij. Voor het Wezeper kamp waren het Layo van het Goor en Hendri Hollander die zegevierden.

Met de twee afsluitende dubbels nog te gaan, was met een tussenstand van 4-2 een gelijkspel voor Doorn zeker. Maar het team wilde natuurlijk de overwinning. Freek Petersen en Peter van Beek waren er dichtbij. In drie sets verloren zij nipt van Layo van het Goor en Jan Vierhuis. De laatste dubbelpartij ging naar Hendri Hollander en Willem Burger van Badminton 80.

Het eerstvolgende competitieduel voor Doorn staat gepland voor volgend jaar; op zondagochtend 13 januari om precies te zijn. Tegenstander is dan Badmintonclub Irene. Deze gratis toegankelijke wedstrijd begint om 10.00 uur.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30