Kerstnachtdienst in Grote Kerk

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Ook dit jaar wordt op kerstavond in de Grote Kerk van Driebergen (Hoofdstraat 115) de traditionele kerstnachtdienst gehouden. De dienst begint op maandag 24 december om 23.00 uur. Voorganger is ds. Hans Baart. En traditiegetrouw verleent het Kerkkoor Driebergen (onder leiding van Rienk Bakker) ook ditmaal zijn medewerking.

Voor de dienst is er bij de ingang van de kerk gelegenheid om vast in kerststemming te komen: Aurora speelt er (bij vuurkorven) kerstmuziek en er wordt warme chocolademelk geschonken. En zoals elk jaar worden ook ditmaal, voorafgaand aan de eredienst, binnen gezamenlijk kerstliederen gezongen.

De bijeenkomst wordt opgeluisterd door orgel- en pianomuziek. Laurens van Egmond speelt trompet. Hans Sleeuwenhoek leest het kerstevangelie en een kort kerstverhaal dat de inleiding vormt tot de overdenking door voorganger Baart.

De kerstnachtdienst wordt ook dit jaar afgesloten met het door koor en aanwezigen samen gezongen Go tell it on the mountains, waarna achter de kerk in Nieuw Salem voor alle kerkgangers een glas glühwijn klaarstaat.

advertentie
advertentie