Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Huis Doorn maakt zich op voor de laatste ronde

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De begroting van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) wordt op 17 december behandeld door de Tweede Kamer. Dat is de laatste kans voor Huis Doorn op herziening van het besluit om de subsidie voor de komende jaren te halveren. Huis Doorn vindt het, met het oog op dit debat, belangrijk dat de leden van de Tweede Kamer zo goed mogelijk geinformeerd worden over de gevolgen van de voorgenomen bezuinigingen voor Huis Doorn. Daarom is er een aantal acties op touw gezet om de nood kenbaar te maken.

Op woensdag 5 december hebben een vertegenwoordiging van Huis Doorn en wethouder Tim Verhoef, gesproken over de benarde situatie van Huis Doorn met enkele leden van de Vaste Kamercommissie voor Cultuur uit de Tweede Kamer. ,,Het waren goede gesprekken, waarbij door de geïnteresseerde kamerleden ook goede en kritische vragen werden gesteld", zo meldt de website van Huis Doorn.

Vandaag biedt Huis Doorn aan de Tweede Kamer een petitie aan, met daarbij alle steunbetuigingen die Huis Doorn de afgelopen maanden heeft ontvangen. Het gaat daarbij om duizenden handtekeningen en mailberichten van mensen die verontwaardigd zijn over het subsidiebesluit. Daarnaast is eind november een tweede actiebulletin uitgekomen met steunbetuigingen van politici en beleidsvoerders uit binnen- en buitenland.

CDA

De Tweede Kamerfractie van het CDA vindt dat Huis Doorn open moet blijven. De partij heeft daarom vandaag een wijziging op de cultuurbegroting ingediend, die geld vrijmaakt om dat voor elkaar te krijgen. Het amendement regelt 1,5 miljoen euro, wat genoeg is om naast Huis Doorn, ook Slot Loevestein en het Rijksmuseum Twenthe open te kunnen houden. CDA kamerlid Mona Keijzer: ,,Huis Doorn is historisch gezien een belangrijke plek in Nederland.”

advertentie
advertentie