Uitslagen schaakvereniging Doorn-Driebergen 6-12

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN/DRIEBERGEN - In de interne competitie won Gerrit Jan Hoevers zijn partij vlug van Jan van Ruler. Ook Jan Hellevoort wist zijn partij tegen Peer van Putten gedecideerd naar zijn hand te zetten. Maurits Bos heeft zijn zevende zege te pakken. Gertjan Portengen, die hem schaakles geeft, werd door zijn leerling verslagen.

Uitslagen twaalfde ronde: Hoevers-Van Ruler 1-0; Egelie-Van Vuurde 0-1; Derksen-Bink remise; Pak-La Pleine remise; Hellevoort-Van Putten 1-0; Ronner-De Wit 0-1; Esmeijer-R. Brands 1-0; Rijsdijk-Verbraak 1-0; Karayilan-Northolt remise; Van Amerongen-Van Huisstede 1-0; Lewin-Berisa 0-1; Portengen-Bos 0-1; Gramser-T. Visser remise; Van der Zijde-Beekelaar 0-1.

Stand na twaalf rondes: 1. Legemaat 2.Van Drie 3. De Groot 4. Hoevers 5. Bink 6. Derksen 7. Hellevoort 8. Van Ruler 9. De Wit 10. Van Vuurde 11. Van Midde 12. Zwaan 13. Egelie 14. Greven 15. La Pleine.

Voor aanvang van de twaalfde competitieronde stond voorzitter Gerrit Jan Hoevers even stil bij het plotselinge overlijden van oud-lid Louis Hijweegen op slechts 59-jarige leeftijd. Twee hersenbloedingen werden hem fataal. Louis Hijweegen begon zijn schaakloopbaan bij Oud Zuylen in Utrecht waarna hij bij de Doredenkers (Wijk bij Duurstede), SV Doorn-Driebergen en opnieuw de Doredenkers speelde. Bij Doorn-Driebergen was hij naast schaker ook bestuurslid en leidde hij de jeugdafdeling met onder andere Peer van Putten. Daarnaast was hij bestuurder bij de SGS en organiseerde hij het succesvolle Krommerijnschaaktoernooi in Wij bij Duurstede en daarvoor het Heuvelrugtoernooi in Driebergen. Hij heeft veel betekend voor de regionale schaawereld en hij zal niet alleen als schaker maar ook als man, vader, opa, harde werker en bestuurder gemist worden. Zijn vlag is onverwacht onherroepelijk gevallen.

Op donderdag 27 december houdt de schaakvereniging het traditionele Oliebollenparentoernooi. Deze wordt gehouden in 't Hoge Licht aan de Klaproos 2 in Driebergen. Aanvang om 19.30 uur, inschrijfgeld 2 euro per persoon. Aanmelden via egelie@ziggo.nl Inschrijvingstermijn sluit 24 december.

advertentie
advertentie